Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Δεν πήγε… ποτέ στο Κάουνας

Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Δεν πήγε… ποτέ στο Κάουνας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας που είναι προ πολλού θεωρητικές, ελαχιστοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό που συνετρίβη στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (94-69) για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης και μάλλον αρχίζει να σκέφτεται την επόμενη ημέρα σχεδιασμού της ομάδας.

Ο ερχομός του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού αποδεικνύεται ότι έγινε με καθυστέρηση, γιατί κανένας προπονητής δεν διαθέτει «μαγικό ραβδάκι» ώστε να διορθώσει τις «ανορθογραφίες» των Μπλατ-Κεμζούρα αλλά και τις χαμηλές οικονομικές επενδύσεις που έγιναν από τη διοίκηση. Προφανώς, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι επιβαλλόταν να συνεργαστούν με τον Μπαρτζώκα, όταν αποχώρησε ο Μπλατ, τον προηγούμενο Οκτώβριο και να προχωρούσαν τότε σε παρόμοιες μεταγραφές με αυτή του Ελις. Ακόμα και από τη φετινή Ζαλγκίρις που έχει ανταγωνιστικότητα δύο επιπέδων χαμηλότερη από την ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του 2017, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν εύκολα (ημ. 46-37), όταν η διαφορά «εκτοξεύθηκε» μέχρι τους 24 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι τραυματισμοί των Ρότσεστι και Σπανούλη που έμειναν στον πάγκο συντέλεσαν στην κατάρρευση του Ολυμπιακού, ο οποίος, όμως, δεν έπεισε σε κανένα δεκάλεπτο ότι είχε και το «θέλω» και το «μπορώ» στη διεκδίκηση της νίκης απέναντι σε μια παθιασμένη αντίπαλο που ισοβάθμησε μαζί του (προηγείται στην ισοβαθμία) και έχει, επίσης, ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης. Ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα έκανε ο έφηβος Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γουόλκαπ 12 (2), Ρίβερς 12 (3), Λεκαβίτσους 11 (1), Χάις 2, Βένσκους, Γιανκούνας 1, Λουκοσιούνας, Μιλάνκις 19 (5), Γκέμπεν 12, Γιουκουμπάιτις 7, Λεντέι 7, Ουλανόβας 11 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρότσεστι 6 (1), Μπάλντγουιν 9, Πολ 7 (1), Νικολαΐδης, Κόνιαρης 2, Σπανούλης 5 (1), Μιλουτίνοβ 8, Βεζένκοβ 15 (1), Παπανικολάου 3, Ρούμπιτ 10 (1), Ελις 4.

• Ούτε η ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα κατάφερε να σταματήσει το «τρένο» του Αταμάν, καθώς η Αναντολού Εφές επικράτησε με 80-82. Σήμερα θα παίξουν Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι – Χίμκι, Βαλένθια – Μπαρτσελόνα.

• Τη νίκη που απώλεσε στη Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας χρειάζεται να πετύχει σήμερα (20.00) ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη, συνεχόμενη, εκτός έδρας απόπειρά του, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ώστε να διατηρηθούν σε απόσταση μιας νίκης από την προπορευόμενη Μακάμπι (5η θέση).

• Στην αποστολή των «πρασίνων» (13 νίκες-9 ήττες) για το Βελιγράδι συμπεριλήφθηκε ο Παππάς αντί του Βουγιούκα, ενώ ο Ρικ Πιτίνο (γιορτάζει για το δωδέκατο εγγόνι του) τόνισε το αμυντικό έλλειμμα της ομάδας του και την απαραίτητη βελτίωση που χρειάζεται.

Ο Ερυθρός Αστέρας (9 νίκες-13 ήττες) έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης και στην έδρα του, με τη συμπαράσταση 20.000 φιλάθλων, διατηρεί πάντα το κίνητρο του γοήτρου. 

• Το Περιστέρι ηττήθηκε από τη Νίμπουργκ (84-72 ) και με απολογισμό οκτώ νίκες και έξι ήττες, προκρίθηκε στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (τέταρτη θέση στον 3ο όμιλο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή