«Αδειασμα» της ΕΠΟ και του αυτοδιοίκητου

«Αδειασμα» της ΕΠΟ και του αυτοδιοίκητου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτεται η λύση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (απομακρύνεται και το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Ντέμη Νικολαΐδη σε επιτελική θέση) και η διοίκηση της ΕΠΟ θα παραμείνει, όμως το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Μεθαύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ελληνικής ομοσπονδίας με ένα και μόνο θέμα, που αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση της. Χθες, συνεδρίασαν άτυπα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γραμμένος, να μεταβεί στην Ελβετία για να έχει επαφές με τις FIFA/UEFA, ενώ υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορές για «κυβερνητική παρέμβαση» στο ποδόσφαιρο με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, χωρίς να μετέχει, στις όποιες κινήσεις, η Ομοσπονδία. Το κλίμα που επικρατεί αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Α΄ αντιπροέδρου, Αστ. Αντωνίου, που τόνισε: «Κανείς από εμάς δεν αισθάνεται ένοχος για κάτι και πρέπει να απολογείται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ρίχνουν ευθύνες στην ΕΠΟ. Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι η UEFA εδώ…».

Οσον αφορά την απόφαση της ΕΕΑ για «πολυϊδιοκτησία» ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», η εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου έστειλε σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη. Οπως μετέδωσε η εκπομπή «Δίκη στο Open», στην εισαγγελική αναφορά γίνεται λόγος για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Βόλος, ο οποίος διεξαγόταν την προηγούμενη Δευτέρα στο γήπεδο της Τούμπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων θεατών. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ματς, η ΕΕΑ ανακοίνωσε τη γνωμοδότησή της για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα. Οπως τονίζεται στην εισαγγελική αναφορά, οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ άρχισαν να κραυγάζουν συνθήματα κατά της απόφασης της ΕΕΑ και δημιουργήθηκαν συνθήκες υποκίνησης βίας, σε τέτοιο σημείο που πολλοί απ’ αυτούς έφτασαν έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή