Γεραπετρίτης: Τέλος οι μέχρι σήμερα ανορθολογισμοί

Γεραπετρίτης: Τέλος οι μέχρι σήμερα ανορθολογισμοί

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που αγωνίζεται όσο διαρκεί η παράβαση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που επέστρεψε από την Ελβετία, όπου είχε επαφές με τις FIFA/UEFA για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλώντας για τις επαφές του  είπε: «Η UEFA συμφώνησε απολύτως ότι θα παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση μία τεχνογνωσία που θα αφορά την αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το κομμάτι της διαιτησίας, της βίας και της χειραγώγησης.

Οι κατευθύνσεις που θα τεθούν από πλευράς UEFA θα κατατεθούν σε ένα μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψει ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA με τον Ελληνα πρωθυπουργό σε επίσκεψή του εδώ στην Αθήνα σε λίγες ημέρες και οι προτάσεις αυτές θα τεθούν υπόψη της ελληνικής πολιτείας, η οποία θα έχει ένα ρυθμιστικό ρόλο. Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως διευθυντήριο, θα διατηρηθεί βεβαίως η ΕΠΟ, αλλά θα εξορθολογιστεί το σύστημα οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τεθεί σε βάσεις ανάλογες με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι ανορθολογισμοί που υφίστανται σήμερα, θα πάψουν να υφίστανται».

Στη Νιόν ο Γραμμένος

Οσον αφορά την ΕΠΟ, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση στη Νιόν του προέδρου της Βαγγέλη Γραμμένου με τον πρόεδρο της UEFA, Aλεξάντερ Σέφεριν. Συνάντηση έχει ζητηθεί και από τη FIFA. Aύριο συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας για να συζητήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και να λάβει αποφάσεις. Μία από αυτές αναμένεται να είναι η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στα τέλη Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή