Επαιξε με τη φωτιά η ΑΕΚ αλλά πήρε προβάδισμα

Επαιξε με τη φωτιά η ΑΕΚ αλλά πήρε προβάδισμα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πήρε το προβάδισμα, αλλά όχι την πρόκριση. Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στο πρώτο από τα δύο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και πλέον το εισιτήριο θα κριθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Η Ενωση αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και παρά το γεγονός ότι έχει τον πρώτο λόγο για το δεύτερο παιχνίδι, ουδείς μπορεί να αρνηθεί στον Παναιτωλικό ότι έχει και αυτός το δικαίωμα στην ελπίδα.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα άλλαζε όχι μόνο τη ροή του χθεσινού αγώνα, αλλά θα έκανε και πιο εύκολο το έργο της στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τελικά στο 1-0 από μια στατική φάση στο 32ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Λιβάγια έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Σβάρνας με νέα γυριστή νίκησε τον Φερνάντεθ.

Οπως έχει γίνει και στα προηγούμενα παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε ο Καρέρα, έτσι και σε αυτό, η ΑΕΚ έδειξε να αρκείται σε αυτό το γκολ, το οποίο και προσπάθησε να διαφυλάξει, χωρίς να κυνηγήσει δεύτερο, με δεδομένο μάλιστα ότι την Κυριακή ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ετσι, ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύθηκε τον χώρο που του έδωσε η ΑΕΚ και βγήκε και αυτός με αξιώσεις στην επίθεση. Η στιγμή του ήρθε τελικά στο 59ο λεπτό, όταν ο Ντάουντα έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Ρόσα και την κόντρα του Τσιγκρίνσκι και με σουτ νίκησε το Τσιντώτα, φέρνοντας το ματς στα ίσα, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Τζανακάκης (76΄ Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80΄ Ταχάρ), Μουνιέ (63΄ Αλβαρεζ), Ντάουντα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (66΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (23΄ λ.τ. Αραούχο), Λιβάγια (86΄ Χριστόπουλος).

• Η ΑΕΚ έχασε στο 23΄ τον Αλμπάνη, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για κάκωση.

• Η πρώτη αγωνιστική των προημιτελικών του Κυπέλλου ολοκληρώνεται απόψε (7 μ.μ.) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Αρης υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή