Σκάνδαλο: με Ζε Ελίας ο Ολυμπιακός

Σκάνδαλο: με Ζε Ελίας ο Ολυμπιακός

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Οι κύριοι της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισαν χθες το βράδυ να κάνουν δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών ημερών στον Ζε Ελίας και να του επιτρέψουν να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Με ποιον τρόπο; Μείωσαν την ποινή του Βραζιλιάνου από πέντε αγωνιστικές σε μία, βάζοντας… δυναμίτη στα θεμέλια του ντέρμπι των «αιωνίων», μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σέντρα.

Είναι να απορεί κάποιος πώς η επιτροπή αυτή προχώρησε σ’ αυτήν την απόφαση, με δεδομένο πως άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη στη φάση της αποβολής του Ζε Ελίας, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο με το κεφάλι του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Σημαντική λεπτομέρεια: στον εν λόγω αγώνα ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος των «ερυθρολεύκων» ήταν αρχηγός της ομάδας.

Ως ώφειλε, ο αθλητικός δικαστής τού επέβαλε την ανάλογη ποινή, δηλαδή αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών ημερών. Ουδείς αντέδρασε για το μέγεθος της τιμωρίας, ενώ ο ίδιος ο Ζε Ελίας δεν σταματούσε από την ημέρα της αποβολής του να ζητάει συγγνώμη για την ενέργειά του, από τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του, τη διοίκηση και τους φίλους του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση του τελευταίου αξιοποίησε το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος και κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή. Πληροφορίες ανέφεραν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, η ποινή θα έπεφτε στις τρεις αγωνιστικές.

Ομως, ουσιαστικά εξαφανίστηκε, καθώς τη μία αγωνιστική ο Ζε Ελίας την εξέτεισε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή. Αρα παίζει και με το… νόμο στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Αλλά για ποιο νόμο να μιλάμε, όταν δεν εφαρμόζεται τίποτα πια στην Ελλάδα; Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο και σίγουρα δυναμιτίζει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του το Σάββατο. Οπως επίσης να… βοηθήσει τον Νίκο Αγγελάκη από το Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, που κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή