Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Εστειλε ξανά στον… ψυχίατρο την ΤΣΣΚΑ

Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Εστειλε ξανά στον… ψυχίατρο την ΤΣΣΚΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oσες ανοιχτές «πληγές» κι αν έχει, όσο αποδεκατισμένος και να είναι, όσο κι αν έχει θεατές τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, τον υπαρχηγό του, Γιώργο Πρίντεζη, καθώς και τους Ρότσεστι και Χαραλαμπόπουλο, ο Ολυμπιακός απέδειξε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ότι μπορεί να «βρυχάται» ακόμα πολύ δυνατά. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τους Μοσχοβίτες (72-59), κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, λόγω των αρνητικών προδιαγραφών που είχαν από τις συσσωρευμένες απουσίες και οι εννέα παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας αξιοποίησαν στο έπακρο όλα τα γνώριμα… σύνδρομα που παρουσιάζει η ΤΣΣΚΑ, όταν αντιμετωπίζει την ομάδα του Πειραιά, την τελευταία δεκαετία. Η προσπάθεια του Ολυμπιακού ήταν εμπλουτισμένη από πάθος και ψυχολογική συσπείρωση.  Οι γηπεδούχοι που είχαν επικρατήσει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, έφτασαν στη δέκατη νίκη τους, έδειξαν διατεθειμένοι να «αποκεφαλίσουν» όσους αντιπάλους τους υποτιμήσουν και έστειλαν μήνυμα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ (3/3).

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να… θυμήθηκε να παίξει αποτελεσματικά στο τελευταίο πεντάλεπτο και να μειώσει μέχρι τους εννέα πόντους (65-56, τρία λεπτά πριν από τη λήξη) και ενώ έχανε μέχρι 18 πόντους (56-38), αλλά στα 37 προηγούμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση. Εκανε ρεκόρ άμυνας στο 3ο δεκάλεπτο, δεχόμενος μόνο τέσσερις πόντους(!) και ενώ ο τελευταίος «σωματοφύλακας» της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, έπαιξε και για τους τέσσερις απόντες συμπαίκτες του.

Η νίκη του Ολυμπιακού διατηρεί «χαραμάδα» πρόκρισης, αλλά κυρίως αποτίναξε τη «σκιά» της απογοήτευσης που υπήρχε πριν από το τζάμπολ για τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αναγκάζεται να χειρουργηθεί και πάλι στο ίδιο σημείο του δεξιού ποδιού του, έναν χρόνο μετά την πρώτη επέμβαση που είχε κάνει. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπέστη ρήξη τενόντων στο δεξί πόδι στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα δεν προλαβαίνει να παίξει ξανά στην τρέχουσα περίοδο. Ο Σπανούλης έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος, ενώ έχει δηλώσει ότι θέλει να παίξει μπάσκετ για έναν ακόμη χρόνο και να τερματίσει την καριέρα του, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχωρεί στην απόκτηση δύο παικτών για τις θέσεις της περιφέρειας. Ο πρώτος θα είναι ο Αμερικανός Σακίλ Μακίσικ (29 χρ., 1.96) που αποχώρησε πρόσφατα από την Μπεσίκτας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και πρόκειται για παίκτη που παίζει, κυρίως, στη θέση του φόργουορντ, ενώ εξετάζονται και δύο επιλογές για τη θέση του πλέι μέικερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπάλντγουιν 8 (1), Πολ 11 (2), Νικολαΐδης, Κόνιαρης 5 (1), Μιλουτίνοβ 11, Βεζένκοβ 2, Παπανικολάου 19 (2), Ρούμπιτ 13 (1), Έλις 3.

ΤΣΣΚΑ: Μπολομπόι 7 (1), Τζέιμς 20 (2), Στρέλνιεκς 3, Φόγκτμαν 3 (1), Χάκετ, Σαντ-Ρος 2, Κουφός 4, Χίλιαρντ 11 (1), Κουρμπάνοφ 3 (1), Χάινς 3, Μπέικερ 3 (1).

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής: Αναντόλου Εφές – Ζαλγκίρις 96-91, Αλμπα – Ρεάλ 97-103. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι και στα άλλα παιχνίδια θα παίξουν Χίμκι -Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερν – Βαλένθια και Μπαρτσελόνα – Αρμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή