«Σύννεφα» για την τροπολογία

«Σύννεφα» για την τροπολογία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν είχε, χθες, στη Νιόν της Ελβετίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Σέφεριν εξεδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την ΕΠΟ» και ότι «επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών βάσει των συμφωνηθέντων με τη FIFA και την UEFA».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ήταν κατηγορηματική σε ό,τι αφορά το μέλλον της ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα διορισμού προσωρινής διοικούσας επιτροπής, κάτι που ειπώθηκε και από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη μετά την επίστροφή του από την Eλβετία, όπου είχε συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της UEFA όσο και με αξιωματούχους της FIFA.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι FIFA/UEFA, ενόψει της παραπομπής του πορίσματος της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, ζητήσουν από την ΕΠΟ να τροποποιήσει τον πειθαρχικό της κώδικα βάσει των διατάξεων της τροπολογίας που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση και με την οποία μειώνονται οι ποινές για περιπτώσεις όπως η πολυϊδιοκτησία και η παραβίαση του νόμου σχετικά με την απόκτηση μετοχών ΑΑΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η UEFA δεν δείχνει θετική στο να παρέμβει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να συζητήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και να λάβει αποφάσεις. Μία από αυτές αναμένεται να είναι η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά την οποία  θα επιχειρηθεί να υπάρξει η συνολική τοποθέτηση του ποδοσφαίρου μέσα από το κορυφαίο συλλογικό του όργανο για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην ΕΠΟ, χωρίς να έχουν επισήμως εκφραστεί, είναι ενοχλημένοι από τις «κυβερνητικές πρωτοβουλίες» και τα όσα από επίσημα χείλη έχουν ακουστεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρούν με αφορμή ένα θέμα στο οποίο η ομοσπονδία δεν είχε καμία εμπλοκή και χωρίς να κληθεί έστω να εκφράσει τις θέσεις της, παρακάμφθηκε από την κυβέρνηση η οποία επιχειρεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες για το ποδόσφαιρο χωρίς τη συμμετοχή της υπερκείμενης αρχής του. Εκτός αυτού πιθανόν να συζητηθεί και το ενδεχόμενο οι επόμενες εκλογές να γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως έχουν ζητήσει οι FIFA/UEFA και όχι τον Οκτώβριο όπως προβλέπεται από το καταστατικό και τον νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή