«Μου είπε ότι δέχθηκε πίεση να μη βάλει κάποιους παίκτες»

«Μου είπε ότι δέχθηκε πίεση να μη βάλει κάποιους παίκτες»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις καταθέσεις του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή και νυν αθλητικού διευθυντή των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, Τάκη Φύσσα, καθώς και του πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Κύρου Βασσάρα, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, κατά την περίοδο 2012-2015.

Ο Τ. Φύσσας αναφέρθηκε στον αγώνα Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακού – Ατρομήτου 2-1, το 2015 και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σα Πίντο, μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι. Την επομένη του αγώνα τον πήρα να ρωτήσω πώς είναι, μου είπε κάποια πράγματα, τα είπα στον Αλαφούζο, που τα είπε στον ανακριτή. Οταν με κάλεσε ο ανακριτής, τα είπα. Μου είπε ότι δέχθηκε πίεση πριν από το παιχνίδι, να μη βάλει κάποιους παίκτες, δεν μου ανέφερε ποιους. Μου είπε ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει μετά τον αγώνα. Είδα τον αγώνα και τον είδα στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες. Την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε. Ενιωσα ότι αισθάνθηκε μειωμένος και ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Οτι έγινε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στο έργο του».

O Κ. Βασσάρας κατέθεσε σχετικά με τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας τον Αύγουστο του 2012, όταν ήταν μέλος της ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων, είπε: Στις 13/8/12 είχε οριστεί να γίνει μια συνεδρίαση της ΚΕΔ. Ζήτησα να κάνουμε μια προεργασία ώστε στη συνεδρίαση να αποφασίσουμε για τα ονόματα. Ενημερώθηκα από Πιλάβιο ότι στη συνεδρίαση θα ήταν τρία μέλη και ότι θα απουσίαζαν οι κ. Σαρρής και Σάββας. Δεν γνωρίζω αν έγιναν τηλεφωνήματα για αναβολή της συνεδρίασης. Είχα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις τις προηγούμενες χρονιές. Στις 1 μ.μ. τελικά συνεδριάσαμε, τότε δεν είχα ευθύνη για ορισμούς διαιτητών στην κατηγορία. Η συμμετοχή μου στην Επιτροπή για τους πίνακες ήταν ισότιμη με τους άλλους δύο. Τα δύο άλλα μέλη μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε για τους διαιτητές. Η στάση τους ήταν που με πείραξε. Οπως την προηγούμενη χρονιά κάναμε μια διαδικασία, για ποιον λόγο δεν επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία;». Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή