Ο… τελικός με τον Σέφεριν

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εκλογές μέχρι τον Ιούλιο, συνάντηση με την UEFA και την κυβέρνηση καθώς και για «ανυπόστατα» σενάρια περί διορισμού προσωρινής διοικούσας επιτροπής, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.   

Για τη συνάντηση που είχε προχθές με τον πρόεδρο της UEFA, είπε ότι ο Σέφεριν θα έρθει σύντομα στην Αθήνα (στις 25/2, σύμφωνα με το ρεπορτάζ), ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν έχει ενημερωθεί και επομένως δεν γνωρίζει το «πλαίσιο». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σχολίασε όσα λέγονται από την περασμένη εβδομάδα από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το ποδόσφαιρο και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για συζητήσεις με τις FIFA/UEFA.

Κατά την παρουσία του Σέφεριν στην Αθήνα, θα συζητηθεί και η στάση της πλευράς του ποδοσφαίρου σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και μειώνει της ποινές, σε αφαίρεση από πέντε έως δέκα βαθμούς, όταν υπάρχουν αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί παραβίασης του νόμου από τις ΑΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι η ποινή που προβλέπεται στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ για περιπτώσεις όπως η πολυϊδιοκτησία και η παραβίαση του νόμου σχετικά με την απόκτηση μετοχών ΑΑΕ, όταν διαπιστώνεται από την ΕΕΑ, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, είναι από υποβιβασμός μέχρι αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψήφισε μείωσε τις ποινές, όμως την απόφαση για τις δύο ΠΑΕ θα τη λάβουν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, τα οποία αν και αποτελούνται από δικαστές της τακτικής Δικαιοσύνης, αποφασίζουν με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, ο οποίος δεν μπορεί να τροποποιηθεί μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, παρά μόνο κατόπιν οδηγίας των FIFA/UEFA. 

Χθες, πάντως, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, τόνισε σχετικά με τη νέα τροπολογία: «Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει παραβίαση, αφαιρούνται 5-10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία. Εντός εύλογου χρόνου όπως προβλέπεται θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων. Είναι αυτονόητο ότι αφού υπάρχει ο νόμος αυτός είναι υπέρτερος κάθε κανονιστικής πράξης. Το πλαίσιο το κυρωτικό το επιβάλλει η πολιτεία. Να φροντίσουν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το ποδόσφαιρο να είναι συμβατοί με τους κανόνες. Υπάρχει σθεναρότατη βούληση για εφαρμογή των κανόνων που φτάνει μέχρι την αποβολή από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ, ο κ. Γραμμένος τόνισε ότι είναι έντιμο να μη γίνονται όταν έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματα και γι’ αυτό θα αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. ώστε να τροποποιηθεί το καταστατικό, που προβλέπει ότι οι εκλογές γίνονται τον Οκτώβριο κάθε χρονιάς στην οποία διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Με βάση όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούνιο ή τον Ιούλιο. H E.E. της ΕΠΟ θα συνεδριάσει ξανά στα τέλη του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή