Μικρά και μεγάλα ρεκόρ στον στίβο

Μικρά και μεγάλα ρεκόρ στον στίβο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακές επιδόσεις έχει αρχίσει η χρονιά για τους αθλητές του στίβου. Και μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του κλειστού να αναβλήθηκε, εξαιτίας του κορωνοϊού, για το 2021, αλλά οι αθλητές του κλασικού αθλητισμού στις πρώτες διεθνείς διοργανώσεις δείχνουν ότι βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στο επί κοντώ, ο Αρμάντ Ντουπλάντις πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ (6,17 μ.), ενώ σε ελληνικό επίπεδο ο Κώστας Δουβαλίδης βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μ. εμπ. (7,59΄΄).

Τόσο το ρεκόρ που «έσπασε» ο Ντουπλάντις όσο αυτό του Δουβαλίδη κρατούσαν από το 2014. Στο επί κοντώ, ο Ρενό Λαβιλενί είχε «υπογράψει» τα 6,16 μ. στις 15/2/2014, και είχε κλείσει στο χρονοντούλαπο τα 6,15 του Σεργκέι Μπούμπκα, ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1993. Στο Τορούν της Πολωνίας, ο Ντουπλάντις «πέταξε» πάνω από τα 6,17 μ., άλμα που αποτελεί το μεγαλύτερο στην ιστορία του επί κοντώ, καθώς το ρεκόρ στον ανοικτό στίβο είναι 6,14 (1994, Μπούμπκα).

Από το 2014 κρατούσε και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μ. εμπ. Ο Κώστας Δουβαλίδης είχε διανύσει την απόσταση σε 7,60΄΄. Σε μίτινγκ στο Μετς, ο 32χρονος τερμάτισε σε 7,59΄΄ και κατέλαβε την πρώτη θέση. Στις 14 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο Βερολίνο. Καλές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ σημειώθηκαν και σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Ο Κώστας Ζήκος έτρεξε τα 60 μ. σε 6,66΄΄, χρόνος που είναι ο τρίτος καλύτερος στην καριέρα του. Εντυπωσιακός ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου. Παρόλο που ο αγώνας αποτέλεσε μέρος της προπόνησής του δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει τα 8,06 μ.

Σήμερα, οι Κώστας Μπανιώτης, Ελένη Πόλακ και Ελισάβετ Πεσιρίδου θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά μίτινγκ. Στόχος και των αθλητών μας είναι να βελτιώσουν τις επιδόσεις και να προσθέσουν αγώνες στην προετοιμασία τους ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων της χρονιάς. Στο μεταξύ, ένας τραυματισμός ανάγκασε τον Εμμανουήλ Καραλή να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε μίτινγκ στο Λοτζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή