Ωρα Κυπέλλου στο μπάσκετ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημιτελικοί Κυπέλλου, χωρίς τους «αιώνιους» αντιπάλους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, να είναι παρόντες, ύστερα από 21 χρόνια, δημιουργούν πρωτόγνωρες συνθήκες στη διεκδίκηση του τροπαίου την ερχόμενη Κυριακή, στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τους νικητές των σημερινών αγώνων Διαγόρα Δρυοπιδέων – ΑΕΚ και Προμηθέα – Περιστερίου.

Στην Πάτρα (17.00), ο Προμηθέας έχει προβάδισμα πρόκρισης, λόγω έδρας (απαγόρευση μετακίνησης στους φιλάθλους των φιλοξενουμένων), έναντι του ενισχυμένου Περιστερίου με τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό ΝτεΑντρέ Κέιν. Ο τεχνικός των γηπεδούχων Μάκης Γιατράς έκανε κάλεσμα στους φιλάθλους να «θωρακίσουν» την ψυχολογία των παικτών. Προμηθέας και Περιστέρι θα διεκδικήσουν την πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό Κυπέλλου.

Στον έτερο ημιτελικό (20.00) που θα διεξαχθεί στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων, στο Αιγάλεω, όπου αποκλείστηκαν τρεις ομάδες της Α1 κατηγορίας (Πανιώνιος, Λάρισα, ΠΑΟΚ) στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, υπάρχει απόλυτο φαβορί. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να προκριθεί στον έβδομο τελικό της ιστορίας της, ενώ οι γηπεδούχοι, παρά την εντυπωσιακή αρχή τους στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, άλλαξαν προπονητή (Ζάβος αντί Χούμπαυλη), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ Νίκος Λιακόπουλος. Από την ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι τραυματίες Λάνγκφορντ και Γκίκας.

Προπονήσεις με τον Ολυμπιακό άρχισε ο Αμερικανός γκαρντ Σακ Μακ Κίσικ, χωρίς ακόμα να έχει δοθεί λύση στην αποδέσμευσή του από την Μπεσίκτας, η οποία δεν αποστέλλει την κάρτα ελευθέρας του Αμερικανού παίκτη, ενώ παράλληλα η Ευρωλίγκα δεν έχει ανακοινώσει την άρση απαγόρευσης μεταγραφών του Ολυμπιακού. Η ισραηλινή ιστοσελίδα Sports Rabbi ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Αυστραλό φόργουορντ των Μάβερικς, Ράιαν Μπρόκχοφ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Ντάλας Μάβερικς. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η συνεργασία του Μπρόκχοφ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν αποτελεί «προάγγελο» νέας συνεργασίας. Ο Μπρόκχοφ αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Μακ Κίσικ και πρόκειται για ποιοτικότερο παίκτη, αλλά ο Μπαρτζώκας έχει ήδη επιλέξει, εκτός και αν υπάρξει οριστική εμπλοκή στη μεταγραφή.

Tον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, επισκέφθηκε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Προμηθέας, Βαγγέλης Λιόλιος, μετά την πρόσφατη επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ομοσπονδίας μπάσκετ. Ο κ. Λιόλιος ενημέρωσε τον κ. Βασιλακόπουλο για τους άξονες της πρωτοβουλίας, ενώ τόνισε το εντυπωσιακό ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος στο Διαδίκτυο και στην πλατφόρμα διαλόγου που έχει δημιουργήσει για την κατάθεση προτάσεων.

Μπαμπάς ο Αντετοκούνμπο

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η σύζυγός του Μαράια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους που είναι αγόρι και θα του δώσουν το όνομα του πατέρα του Greek Freak, Λίαμ-Τσαρλς που απεβίωσε ξαφνικά πριν από τρία χρόνια. Oι Μιλγουόκι Μπακς έπαιξαν χωρίς τον Ελληνα σταρ στο παιχνίδι με τους Σακραμέντο Κινγκς και αφιέρωσαν τη νίκη (123-111) στο νέο μέλος της οικογένειας του Giannis, ενώ δημιούργησαν ένα όμορφο βίντεο με τους παίκτες των Μπακς να δίνουν συμβουλές πατρότητας στον Γιάννη αλλά και στον αδελφό του, Θανάση, για να είναι καλός θείος στον πρώτο ανιψιό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή