Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο θρίλερ

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο θρίλερ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μία αναμέτρηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και δικαίωσε τον χαρακτηρισμό ντέρμπι, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ των γυναικών. Στο τάι μπρέικ, ο Παναθηναϊκός ζήτησε βίντεο τσεκ σε κρίσιμη υπόδειξη του επόπτη αλλά παρέμεινε η αρχική απόφαση.

Η Ελίζαμπεθ Σκοτ ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Η Αμερικανίδα ακραία πέτυχε 21 πόντους, και ήταν καθοριστική η συμβολή της στο τάι μπρέικ όπου με την εμπειρία της βοήθησε να κριθεί η νίκη της ομάδας της. Οι «Πειραιώτισσες» προηγήθηκαν με 25-16, και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με 25-14. Το τρίτο σετ θύμισε… επανάληψη του πρώτου. Οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν και πάλι μπροστά νικώντας με 25-11. Στο τέταρτο, οι «πράσινες» υπερίσχυσαν με 25-20 και οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη. Και οι δύο σύλλογοι βρίσκονταν κοντά σε όλη τη διάρκειά του. Ελάχιστα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η Σκοτ έκανε το 14-12 για τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός μείωσε με την Καλαντάτζε. Στην επόμενη φάση ο επόπτης έδωσε άουτ καρφί της Οικονομίδου και οι «πράσινοι» ζήτησαν τη βοήθεια του βίντεο χωρίς όμως να αλλάξει η απόφαση των διαιτητών.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσους, 51 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσους, 54 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

O Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είχε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία και μετά το τέλος του αγώνα «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Την ήττα με 3-2 σετ γνώρισε το τμήμα βόλεϊ γυναικών στο κλειστό του Αγίου Θωμά για το Κύπελλο Ελλάδας, με την τελευταία… “αμφισβητούμενη” φάση να κρίνει το παιχνίδι και τους διαιτητές να χαρίζουν τη νίκη στον Ολυμπιακό».

Οι υπόλοιποι αγώνες

Στους οκτώ της διοργάνωσης προκρίθηκε και ο Πανναξιακός, ο οποίος νίκησε εύκολα τον Πορφύρα με 3-0 (25-13, 25-5, 25-18) αλλά και η Θήρα που υπερίσχυσε, εκτός έδρας, της Ηλιούπολης με 3-0 (25-17, 25-16, 25-12). Σήμερα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: 16.00: Βριλήσσια – ΑΕΚ, 18.00: Μαρκόπουλο – ΠΑΟΚ, 19.00: ΜΕΝΤ – ΑΣΠ Θέτις, 19.30: Ελπίς – Αίας, 20.00: Ηλυσιακός – Αρης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή