Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΟΑΚΑ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΟΑΚΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο ραντεβού του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες δέκα ημέρες θα είναι και το… φαρμακερό! Αυτό το παιχνίδι δεν έχει «αύριο» όπως είχαν τα δύο προηγούμενα, που τα κέρδισαν οι γηπεδούχοι, συμπτωματικά με το ίδιο (2-0) σκορ. Αυτή τη φορά, ο χαμένος του μπρα ντε φερ δεν θα έχει άλλη ευκαιρία και θα μείνει εκτός Κυπέλλου από την  προημιτελική του φάση, ενώ ο νικητής θα συνεχίσει στους «τέσσερις» και θα βρεθεί ένα βήμα πριν από τον τελικό. Οι «πράσινοι» είναι διψασμένοι για μια επιτυχία, θα έχουν μεγάλο κίνητρο και τη βοήθεια περισσότερων από 30.000 οπαδών τους που αναμένονται απόψε (20.00) στο ΟΑΚΑ.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ παραμένει αναστατωμένος από όλα όσα γίνονται στο δικαστικό μέτωπο και έχει ξεκάθαρα ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να διαθέτει πιο ποιοτική ομάδα, την «προίκα» του 2-0 από την Τούμπα, σκορ που συνήθως αρκεί για να δώσει πρόκριση σε διπλές αναμετρήσεις, όπως και την… τεχνογνωσία για την κατάκτηση του Κυπέλλου, μιας και είναι η ομάδα που το έχει κερδίσει τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι το λογικό φαβορί, αλλά ως φαβορί έπαιξε στο ΟΑΚΑ πριν από δέκα ημέρες για το πρωτάθλημα και έχασε με 2-0, σκορ που αν επαναληφθεί απόψε, η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση ή στα πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει μία και πολύ σημαντική απουσία: παρότι ο Ινσούα επέμεινε μέχρι τέλους να παίξει, οι γιατροί του εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεγάλο κίνδυνο για το υπόλοιπο της περιόδου και ο Αργεντινός πείστηκε να μη ρισκάρει. Θα ξεκουραστεί μέχρι να ξεπρηστεί το γόνατό του, με ορίζοντα επιστροφής τα παιχνίδια των πλέι οφ.

Ολοι οι άλλοι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά στην 22μελή αποστολή τον Αγιούμπ για να αρχίσει να εγκλιματίζεται, αλλά λογικά θα τον αφήσει εκτός 18άδας καθώς δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος. Οι «πράσινοι» ποντάρουν πολύ και στη βοήθεια των οπαδών τους. Υπάρχει έντονη κινητικότητα και η ΠΑΕ συστήνει να προμηθευτούν οι φίλαθλοι τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά, ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια. Οσοι είχαν εισιτήριο για τον αγώνα του πρωταθλήματος, θα αγοράσουν το αποψινό στη μισή τιμή! Ο ΠΑΟΚ θα έχει δύο σημαντικές απουσίες, κατ’ επιλογήν του όμως και όχι εξ ανάγκης. Οπως και στο πρώτο παιχνίδι, ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τους Μάτος και Ζίβκοβιτς για να αποφορτιστούν, ενώ υπολογίζει κανονικά στους Βαρέλα, Γιαννούλη και Πέλκα, οι οποίοι ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις και έβγαλαν χωρίς προβλήματα την προπόνηση.

Η μάχη στην UEFA

Προσπάθεια να αρθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του λόγω χρεών κάνει ο Παναθηναϊκός, με ισχυρό επιχείρημα τη βελτίωση της οικονομικής θέσης του και την τήρηση των διακανονισμών για όλες τις οφειλές του. Αν και οι πιθανότητες είναι μικρές καθώς δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, ο κ. Αλαφούζος έχει ήδη κάνει σχετικές επαφές με αξιωματούχους της UEFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή