Η ΑΕΚ καλύπτει το χαμένο έδαφος με στόχο το Κύπελλο

Η ΑΕΚ καλύπτει το χαμένο έδαφος με στόχο το Κύπελλο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «δεμένη» την τρίτη θέση ενόψει των πλέι οφ και με το πλεονέκτημα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν έχοντας δύο στόχους. Ο πρώτος και μεγαλύτερος είναι να φθάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου, μέσω του Κυπέλλου, και ο δεύτερος να κερδίσει όσο χρόνο μπορεί ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η Ενωση καλείται να σφραγίσει την ερχόμενη εβδομάδα το εισιτήριό της στους «4» υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τον Παναιτωλικό στον επαναληπτικό του 1-1 στο Αγρίνιο. Ο θεσμός του Κυπέλλου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για τους «κιτρινόμαυρους», αφού αποτελεί τη διέξοδό τους σε μια χρονιά που το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς και, παράλληλα, ακόμη μία ευκαιρία να λυθούν τα «μάγια» των χαμένων τελικών. Η Ενωση έχει δώσει το «παρών» στους τέσσερις τελευταίους κερδίζοντας στον πρώτο τον Ολυμπιακό και χάνοντας τους άλλους τρεις από τον ΠΑΟΚ.

Βγάζοντας από το κάδρο το Κύπελλο, η ΑΕΚ μοιάζει με ομάδα που τώρα μαθαίνει τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Ο Μάσιμο Καρέρα, στους δύο μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της Ενωσης, κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία μιας αφελούς ομάδας, την οποία έμαθε να μη χάνει, έστω κι αν το θέαμα που παρουσιάζει πολλές φορές είναι άχρωμο και άοσμο, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, η Ενωση έχει τους παίκτες από το κέντρο και μπροστά για να μετατρέπει πλέον τη μισή φάση σε γκολ.

• Παρά το χθεσινό ρεπό, ο Νέλσον Ολιβέιρα βρέθηκε στα Σπάτα και ακολούθησε το πρόγραμμά του. Ο Πορτογάλος επιθετικός αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στα Σπάτα βρέθηκε και ο Κώστας Γαλανόπουλος που ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ την ίδια ώρα θεραπείες ξεκίνησε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μετά την ελαφριά θλάση που υπέστη.

• Η ΠΑΕ άσκησε έφεση για την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που της έχει επιβληθεί για τα επεισόδια με Ολυμπιακό.

• Νέα συμβόλαια, που τους δένουν με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2023, υπέγραψαν οι Φοίβος-Γιάννης Μπότος και Ευθύμης Χριστόπουλος. Και τα δύο παιδιά είναι γεννημένα το 2000 και με τον ερχομό του Καρέρα έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή