Από τον εφιάλτη στο ξέσπασμα ο Ολυμπιακός

Από τον εφιάλτη στο ξέσπασμα ο Ολυμπιακός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 45 λεπτά, ο Ολυμπιακός έζησε τον περυσινό… εφιάλτη με τη Λαμία, καθώς οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική τους φάση στο πρώτο μέρος βρήκαν το γκολ που τους οδηγούσε στην πρόκριση.

Ωστόσο, η είσοδος του 35χρονου Ματιέ Βαλμπουενά ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω-κάτω για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με τρεις ασίστ του Γάλλου μέσου βρήκαν ισάριθμες φορές δίχτυα και πήραν έστω και δύσκολα με το τελικό 3-2 το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με το πρώτο ματς στη Λαμία να έχει ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγούσε το γρήγορο γκολ που θα έκανε τη χθεσινή αποστολή του πιο εύκολη. Ομως στην πράξη τα πράγματα αποδείχθηκαν τελείως διαφορετικά, καθώς από τη μία οι αλλαγές του Μαρτίνς στην 11άδα και από την άλλη η απόλυτη… ευστοχία της Λαμίας, παραλίγο να οδηγήσουν σε νέο κάζο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε φρεσκάδα, ούτε έμπνευση, με αποτέλεσμα η Λαμία –που και αυτή έπαιζε με πειραματικό σχήμα– να κρατά χωρίς κόπο ανέπαφη την εστία του Κάχριμαν, με εξαίρεση την ευκαιρία του Χασάν, μόλις στο 7ο λεπτό, που σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα άουτ. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Λαμία στη μοναδική της αξιόλογη παρουσία στην περιοχή του Αλέν, άνοιξε το σκορ, όταν στο 44ο λεπτό ο Τιρόνε εκτέλεσε φάουλ και ο Αντέτζο με προβολή νίκησε τον Γάλλο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Στο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να ρισκάρει, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί που υπό κανονικές συνθήκες ήθελε να ξεκουράσει. 

Η παρουσία του Γάλλου μέσου άλλαξε όλη την εικόνα του Ολυμπιακού και του αγώνα. Αρχικά με τη φάση της χρονιάς, όταν στο 57΄ επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Κάχριμαν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και εν συνεχεία μοιράζοντας… γκολ. Στο 60ό έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Χασάν με κεφαλιά ισοφάρισε, στο 72΄ ο Σισέ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Γάλλου και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1, ενώ στο 77΄, ο Βαλμπουενά έβγαλε μία ακόμα σέντρα για τον Σισέ που και με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 3-1. Βέβαια σημαντικό ρόλο για την κατάρρευση της Λαμίας έπαιξε και η αποβολή του Ρόμανιτς στο 61΄ με υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Βιγιάλμπα στην εκπνοή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46΄Ελ Αραμπί), Τσιμίκας, Λοβέρα (46΄ Βαλμπουενά), Σισέ, Γκασπά, Χασάν (78΄ Μορ).

ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75΄ Βιγιάλμπα), Τιρόνε (64΄ Σκόνδρας), Καραμάνος (64΄ Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπ, Μπουλούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή