Καταθέσεις Κωνσταντινέα και Γκαγκάτση

Καταθέσεις Κωνσταντινέα και Γκαγκάτση

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του  διεθνούς διαιτητή έως το 2012 Πέτρου Κωνσταντινέα και του προέδρου της ΕΠΟ έως το 2008 Βασίλη Γκαγκάτση συνεχίστηκε, χθες, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της επονομαζόμενης υπόθεσης της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορουμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς την κατηγορία για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, κατά την περίοδο 2012-15.

Στην κατάθεσή του ο κ. Κωνσταντινέας αναφέρθηκε στον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού 1-0 τον Ιανουάριο του 2012, στον οποίον ήταν διαιτητής, στην ανατίναξη του φούρνου του στην Καλαμάτα και για την έξοδό του από τον πίνακα διαιτητών και τον ρόλο που έπαιξαν οι κατηγορούμενοι Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας) και Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινέας κατέθεσε τα εξής:

«Την Παρασκευή (σ.σ. προπαραμονή του αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού) με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να πάρει κάτι παξιμάδια. Δεν είχαμε ποτέ καμία επαφή. Πήγαμε στον φούρνο, κοίταγε το μαγαζί, μου είπε ότι ο Σταθόπουλος δεν ήξερε ότι ήταν εκεί (…). Μου είπε “πρόσεχε το παιχνίδι επάνω, κοίταξε τι θα κάνεις πάνω, για το παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο Βασάρας (σ.σ. υπεύθυνος ορισμών διαιτητών εκείνη την περίοδο) θα φύγει”. Δεν ξέρω αν τον πήρε κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού ή αν ενήργησε από μόνος του. Του απάντησα ότι δεν γίνονται αυτά που λέει. Την επόμενη ημέρα με πήρε ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι ήθελε να με δει. Δεν κάθισα πολύ (σ.σ. στη συνάντηση με τον Σταθόπουλο), του ανέφερα ότι ήρθε ο Κουρίδης, παραξενεύτηκε. “Κατέβηκε ο Θοδωρής;” μου λέει. Μου απάντησε αρνητικά όταν τον ρώτησα αν το ήξερε. Μου είπε “κοίταξε, έχουν φτιάξει τα πράγματα”. Μου είπε επίσης, ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός, του απάντησα ότι “θα παίξω αυτό που θα δω” και μου είπε “Πέτρο πρόσεξε”. Ακολούθησε η απομάκρυνση Βασσάρα (σ.σ. μετά τον συγκεκριμένο αγώνα), τη συνδέω με αυτά που έγιναν. Με πήρε τηλέφωνο ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι δεν έδωσα τρία πέναλτι. Είδα ταυτόχρονα ριπές συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, οπαδικός φανατισμός στο έπακρο. Φυσικά τιμωρήθηκα, μετά έπαιξα μια Κυριακή σαν τέταρτος και όταν έπαιξα διαιτητής ήταν ο Δούρος και ο Μπριάκος αρχιδιαιτητής. Είχαμε φτάσει στα πλέι οφ, περίμενα, υπήρχαν δημοσιεύματα ότι “έφαγαν τον Κωνσταντινέα”. Ο Σταθόπουλος μου ζήτησε να παραιτηθώ».

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατέθεσε κυρίως για τις εκλογές της ΕΠΟ το 2012, όπου ήταν υποψήφιος πρόεδρος και είχε ως αντίπαλο τον κατηγορούμενο Γ. Σαρρή, που τελικά εξελέγη. «Το μόνο που υπέπεσε στην αντίληψή μου για τις εκλογές της ΕΠΟ, ήταν τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια, και το κατήγγειλα τότε. Οταν μου τα είπαν τότε, δεν έλεγξα την αλήθεια ή τη βασιμότητά τους. Δεν γνωρίζω γιατί τα διέψευσαν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Φεβρουαρίου με τη συνέχεια της κατάθεσης του Πέτρου Κωνσταντινέα και του Αλέξη Κούγια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή