Βόλεϊ: Ολική ανατροπή από ΠΑΟ

Βόλεϊ: Ολική ανατροπή από ΠΑΟ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη». Και αυτό το έκανε ύστερα από μία αναμέτρηση που αποτελεί διαφήμιση για το άθλημα του βόλεϊ. Οι «πράσινοι» υπερίσχυσαν με 3-2. Η δεύτερη συνάντηση θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Πενήντα λεπτά καθυστέρησε η έναρξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων στον αύλειο χώρο προκειμένου να απωθήσουν οπαδούς που προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια, και η ατμόσφαιρα εντός του κλειστού έγινε αποπνικτική καθώς τα παράθυρα ήταν ανοικτά. Οι βολεϊμπολίστες και των δύο ομάδων, μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, μπήκαν στα αποδυτήρια, και το πρώτο σφύριγμα του παιχνιδιού ήχησε ύστερα από 50 λεπτά.

Οι αθλητές του Ολυμπιακού προηγήθηκαν με 6-2 αλλά τα λάθη τους έφεραν τους «πράσινους» σε απόσταση… αναπνοής (8-7). Το εξαιρετικό σερβίς όμως των «Πειραιωτών» αποσυντόνισε την υποδοχή του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να υπερισχύσουν με 25-21.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Ο Ολυμπιακός προηγείτο αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού διεκδικούσαν τους πόντους, με αποτέλεσμα σε κανένα σημείο του αγώνα να μην ανοίξει η «ψαλίδα». Οι γηπεδούχοι με «όπλο» το σερβίς κατέκτησαν και αυτό το σετ με 25-21.

Η εικόνα στο τρίτο σετ μπορεί αρχικά να ήταν όπως στα δύο προηγούμενα αλλά, στη συνέχεια, εξελίχθηκε διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός, με τους Ράπτη και Τσάτσιτς σε ηγετικό ρόλο, ισοφάρισε σε 11-11, και επέβαλε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 19-14. Τα καλά σερβίς του Βουλκίδη μείωσαν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό (19-20) και, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 22-22 αλλά οι «πράσινοι» πήραν το σετ και μείωσαν σε 1-2 (25-23). 

Παρά την κούραση των παικτών και των δύο ομάδων, και στο τέταρτο σετ παίχτηκε βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, στα κρίσιμα σημεία νίκησε με 26-24 και οδήγησε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Εκεί με ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να υπερισχύσει με 15-10 και να φύγει νικητής από τον Ρέντη. 

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό άρχισε πολλές ώρες πριν σφυρίξουν οι διαιτητές. Ο σύλλογος του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι αρχηγός αποστολής θα ήταν ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού σωματείου Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Χθες το μεσημέρι απάντησε ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σύλλογος δεν μπορούσε «να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα βόλεϊ εφόσον ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνοδεύσει την αποστολή».

Λίγη ώρα αργότερα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι κανένας από το Δ.Σ. της ομάδας δεν θα βρεθεί στο γήπεδο. «Δεν έχει υπάρξει στα παγκόσμια χρονικά η οπαδική τρομοκρατία να κερδίζει τη Δημοκρατία. Και όμως έγινε στην Ελλάδα του 2020», ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωση.     

• Δυνατές αναμετρήσεις έβγαλε η κληρωτίδα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου γυναικών. Τα παιχνίδια: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Θήρα – Πανναξιακός, ΠΑΟΚ – Θέτις, Αρης – Αίας. Οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν στις 26 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή