Βαριά «καμπάνα» της UEFA στη Μάντσεστερ Σίτι – Δύο χρόνια εκτός Ευρώπης και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ

Βαριά «καμπάνα» της UEFA στη Μάντσεστερ Σίτι – Δύο χρόνια εκτός Ευρώπης και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριά καμπάνα «έριξε» στην Μάντσεστερ Σίτι η UEFA.

Για παραβάσεις του financial fair play η πρωταθλήτρια Αγγλίας τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ.

Σε επίσημη δήλωσή του, ο σύλλογος δηλώνει «απογοητευμένος, αλλά όχι έκπληκτος» από την «προκατειλημμένη» απόφαση της UEFA και υπογραμμίζει ότι θα ασκήσει έφεση. 

Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη από την Πειθαρχική Επιτροπή του Financial Fair Play, καθώς προσκόμισε «φουσκωμένα» οικονομικά στοιχεία για τα έσοδά της κατά τον έλεγχο του FFP. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά των «πολιτών», μέσω e-mail και έγγραφων που είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» τον Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε την μεγάλη χορηγία «ETIHAD» ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα έγγραφα, μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την «ETIHAD», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούσαν χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ, «ABU DHABI UNITED GROUP».

με πληροφορίες από sport-fm.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή