Το ντέρμπι έφερε αναβολή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολιγοήμερη αναβολή πήρε η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης και την παραβίαση του νόμου περί περιορισμού απόκτησης μετοχών ΑΑΕ από την πλευρά της ακριτικής ΠΑΕ, όπως αυτές διαπιστώνονται στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ 1, που θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί σε περίπτωση που κριθεί η ενοχή των δύο ΠΑΕ, όρισε για την επόμενη Δευτέρα τη συζήτηση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, έπειτα από αίτημα και των δύο ΠΑΕ, που αιτήθηκαν αναβολή επειδή έχουν προσφύγει κατά της EEA στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας προσωρινή διαταγή. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε ως λόγο αναβολής το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η έκδοση απόφασης πριν από την τέλεσή του. Aθλητικός δικαστής στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας θα είναι η πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά.

Την προσεχή Παρασκευή θα συζητηθεί η υπόθεση που αφορά τον περιορισμό απόκτησης μετοχών ΑΑΕ, που αφορά μόνο την Ξάνθη. Επίσης, θα συζητηθεί η ένσταση του Πανιωνίου κατά του κύρους του αγώνα της 23ης αγωνιστικής με την Ξάνθη, που, σύμφωνα με τους αιτούντες, δεν θα έπρεπε να οριστεί επειδή έχει ανακληθεί από την ΕΕΑ το πιστοποιητικό της ομάδας. Η Ξάνθη, εκτός από την προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο, επικαλέστηκε ότι δεν έχει λάβει γνώση στοιχείων της υπόθεσης, πέραν του πορίσματος. Aθλητικός δικαστής στην υπόθεση της μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης και της καταγγελίας του Πανιωνίου θα είναι ο πρωτοδίκης Χριστόφορος Μάρκου.

Οσον αφορά την προσφυγή ΠΑΟΚ και Ξάνθης κατά της ΕΕΑ στο Διοικητικό Εφετείο, οι δύο ΠΑΕ ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις στο σύνολό τους ή να ανασταλούν. Η ΠΑΕ της Θράκης ζητάει επίσης να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δύο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πριν από την έκδοση του πορίσματος. Οι δύο ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ενώ ο ΠΑΟΚ βάζει θέμα απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος και απώλειας συμμετοχής στο Champions League.

Κατά τη συζήτηση που έγινε χθες στη Σούπερ Λιγκ, εκπροσωπήθηκαν ο Ολυμπιακός που είχε προβεί στη σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ αλλά και η ΑΕΛ διά του μεγαλομετόχου της Αλ. Κούγια, ο οποίος επικαλέστηκε το «δημόσιο συμφέρον».

«Ζητήσαμε αναβολή μέχρι να αποφανθεί το Διοικητικό Εφετείο. Αν αποφασίσει. Αν πει το δικαστήριο ότι αναστέλλω επειδή έχουμε μη νόμιμη σύνθεση, αυτόματα η απόφαση είναι μη νόμιμη και δεν μπορεί να εκδικαστεί», υποστήριξαν οι νομικοί Ξάνθης.

«Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν αναβολή που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες λόγω Euro. Εστω και μία αγωνιστική να αναβληθεί, δεν υπάρχουν ημερομηνίες», είπε από την πλευρά του Ολυμπιακού η Λίνα Σουλούκου.  «Οι προσφυγές στο Διοικητικό

Εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν», υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας, ο οποίος, όπως και ο Ολυμπιακός, ήταν κατά της αναβολής. «Κανένας ΚΑΠ δεν μας στερεί το δικαίωμα να προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο», τόνισαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή