«Καμπανάκι» από ΚΕΔ για τους ξένους διαιτητές

«Καμπανάκι» από ΚΕΔ για τους ξένους διαιτητές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τις, όπως τις χαρακτηρίζει, «επαναλαμβανόμενες, απαράδεκτες και ανοίκειες δηλώσεις και κρίσεις εις βάρος ξένων διαιτητών που ορίζονται σε αγώνες της Σούπερ Λιγκ 1, από ΠΑΕ και εκπροσώπους τους», η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επεξηγούνται η διαδικασία ορισμού αλλοδαπών διαιτητών και η συνεργασία με τις άλλες ομοσπονδίες και, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Η ένταξη ξένων διαιτητών στους ορισμούς των αγώνων της Σούπερ Λιγκ 1 ήταν αρχικό αίτημα των ιδίων των μελών της. Η αποδόμηση της ικανότητας των ξένων διαιτητών, από εκείνους που ζήτησαν την πρόσκλησή τους, προφανώς και αποδεικνύει τη νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζεται η διαιτησία συνολικά. Καλούμε όλους όσοι αδυνατούν να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στα διεθνώς ισχύοντα να συνειδητοποιήσουν ότι το μοναδικό “όφελος” που μπορούν να τους αποφέρουν οι απαράδεκτες συμπεριφορές και αναφορές προς τους ξένους διαιτητές, θα είναι εντέλει να μην επιθυμούν ούτε εκείνοι να αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 και τις εναπομείνασες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ανοίκεια άσκηση κριτικής προς τους ξένους διαιτητές, η οποία προφανώς αναπαράγεται αμέσως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς, δεν συμβάλλει στη φήμη του ελληνικού ποδοσφαίρου και των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή