Μπήκε στην εξάδα των πλέι οφ ο ΟΦΗ

Μπήκε στην εξάδα των πλέι οφ ο ΟΦΗ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαλοθιά… Ευρώπης έριξε ο ΟΦΗ με το 1-0 της νίκης του επί του Ατρομήτου στο Ηράκλειο, η οποία τον έστειλε ξανά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη που μοιράζονται την 7η θέση και παραμένουν ακόμη στο παιχνίδι των πλέι οφ. Το γκολ της «χρυσής» νίκης για τους Κρητικούς ήλθε στο 82΄ με σκόρερ τον Φιγκεϊρέδο, ύστερα από τραγικό λάθος του Μέγερι. Με την ήττα του αυτή, ο Ατρόμητος έμεινε στους 26 βαθμούς και ουσιαστικά τέθηκε εκτός μάχης για τα πλέι οφ, κάτι απολύτως λογικό για μια ομάδα που στα τελευταία εννιά παιχνίδια της, επτά στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ από τις 11 Ιανουαρίου!

Οι Περιστεριώτες πλήρωσαν ξανά την αδυναμία τους να σκοράρουν στο διάστημα που ήταν καλύτεροι σε έναν αγώνα. Μοιραίοι αυτή τη φορά ο Μανούσος και ο Γιακουμάκης, που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες του α΄ ημιχρόνου, όταν η ομάδα τους είχε τον έλεγχο και έμοιαζε πιο απειλητική από τον φλύαρο ΟΦΗ. «Τις καθαρές ευκαιρίες τις είχαμε εμείς. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί και να είχαμε άλλο ματς. Αδικηθήκαμε κιόλας, δεν ήταν καλή η διαιτησία», δήλωσε απογοητευμένος ο Σάββας Παντελίδης στο τέλος του αγώνα· «ευχαριστώ τους παίκτες μου για όλα», ήταν τα λόγια του Γιώργου Σίμου.

Ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα στο β΄ ημίχρονο και, χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχε το νικητήριο γκολ με την κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο. Το γκολ δεν μέτρησε αρχικά ως οφσάιντ, αλλά κατακυρώθηκε με τη χρήση του VAR, όταν με τον ίδιο τρόπο ακυρώθηκαν άλλα δύο γκολ των Κρητικών, το πρώτο στο 66΄ από τον Σεμέντο (κρίθηκε ότι ο Βίτορ επηρέαζε τη φάση) και το δεύτερο πάλι από τον Φιγκεϊρέδο στο 78΄, ύστερα από «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Μέγερι σε σουτ του Στάικου.

ΟΦΗ: Σωτηρίου,  Μπράουν, Κουτρουμπής, Βαφέας (46΄ Στάικος), Γιαννούλης, Μεγιάδο, Ζοάο Βίκτορ, Τσιλιανίδης, Ναμπί (63΄ Βαζ), Σεμέντο (92΄ Νάστος), Φιγκεϊρέδο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Στρούγγης, Κατράνης (46΄ Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιντες (83΄ Βέλλιος), Ανδρούτσος, Ενσικουλού, Γιακουμάκης, Μανούσος (70΄ Μάντσον).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή