Μιχάλης Σεΐτης: Η ψυχή ενός νικητή

Μιχάλης Σεΐτης: Η ψυχή ενός νικητή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξία της αθλητικής δόξας στην Αρχαία Ελλάδα ήταν αδιαμφισβήτητη. Για τους αρχαίους Έλληνες, η ιδέα της φυσικής αθλητικής ανδρείας αποτελούσε το κέντρο ενός διακεκριμένου, αξιοθαύμαστου, πειθαρχημένου και ικανού ατόμου. Η εξοικείωση με τον αθλητισμό και τη συστηματική σωματική άσκηση αποκαλύπτεται ήδη από τον 8ο -7ο αιώνα π.Χ στην Ιλιάδα του Ομήρου, όπου ο Πηλέας – πατέρας του ήρωα Αχιλλέα – τον ενθαρρύνει "να είναι πάντα γενναίος και να υπερέχει έναντι άλλων" (Ιλιάδα, 11.780),  αντιπροσωπεύοντας την αρχέτυπη νεολαία, τον ιδανικό πολεμιστή και την ανθρώπινη ενσάρκωση της θεϊκής τελειότητας. Πέρα, όμως, από το μήνυμα "ταχύτερα, υψηλότερα και ισχυρότερα", υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική η αξία της δικαιοσύνης που ενσωματώνεται στην έννοια του "ισότιμου ανταγωνισμού".

 

Στη σημερινή εποχή, η έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» συνεχίζει να αποτελεί ένα διαχρονικό και αναπόσπαστο στοιχείο της Ελληνικής ταυτότητας. Άλλωστε, οι βασικές ολυμπιακές αξίες (αριστεία, σεβασμός, φιλία) αποτελούν σημαντικούς κανόνες που οφείλουν να διέπουν τη καθημερινή ζωή. Με δεδομένο ότι η καλλιέργεια των αξιών στους ανθρώπους ξεκινά από την παιδική και εφηβική τους ηλικία και συνεχίζεται στην ενηλικίωση, η καλλιέργεια ηθικού πνεύματος στο πλαίσιο του αθλητισμού και η ανάπτυξη συμπεριφορών που αναδεικνύουν τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση  ηθικού και στιβαρού  χαρακτήρα είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Μιχάλης Σεΐτης: Η ψυχή ενός νικητή-1

 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναγνωρίζοντας πλήρως τη σημασία του αθλητισμού και του “ευ αγωνίζεσθαι”, η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην ετήσια στήριξη του Μιχάλη Σεϊτη, κορυφαίου Έλληνα αθλητή του στίβου παραολυμπιονικών και κάτοχο δύο παγκόσμιων ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Οι διακρίσεις του συνεχίστηκαν το 2017, με τον Μιχάλη Σεϊτη να κατακτά το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών στο Λονδίνο στα 400μ και το ασημένιο στα 200μ, ενώ το 2019 κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Ντουμπάι.

 

Με τη χορηγία αυτή η Εθνική Τράπεζα εμπράκτως στηρίζει τον αθλητή στη μελλοντική του πορεία, αναγνωρίζοντας πως ο Μιχάλης Σεΐτης, πέρα από κορυφαίος αθλητής με πάμπολλες διακρίσεις, αποτελεί  για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά σύμβολο και ζωντανό εκφραστή της ιδέας ότι με δύναμη ψυχής, θέληση και  προσήλωση στο στόχο είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε και τα πιο τρελά μας όνειρα.

 

Σήμερα η Εθνική ηγείται ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Ομίλους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, με δυναμική συμβολή στη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας και τον αναπτυξιακό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας. Οι αξίες που διέπουν την Εθνική Τράπεζα την ωθούν στο να ενισχύει διαχρονικά αθλητικές διοργανώσεις, ομοσπονδίες, ομάδες και αθλητές, που προωθούν το κύρος της χώρας διεθνώς και εξυψώνουν το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή