Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: «Να παίξουμε με κουράγιο και θάρρος»

Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: «Να παίξουμε με κουράγιο και θάρρος»

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στις 22.00 την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκη», στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Για τους «ερυθρολεύκους» δεν υπάρχουν γρίφοι όσον αφορά τον αποψινό στόχο τους, ο οποίος είναι ξεκάθαρος: αρχικώς να μην δεχθούν γκολ και παράλληλα να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Λονδίνο.

Στόχος που δεν είναι εύκολος, αλλά σίγουρα δεν είναι ανέφικτος, παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο της παιχνίδι για την Premier League η Αρσεναλ ανέβασε στροφές βάζοντας τέσσερα γκολ στη Νιούκαστλ, υπό το βλέμμα μάλιστα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος χθες στις δηλώσεις του δεν φοβήθηκε τα λόγια του, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη.

Αρχικώς ο Πορτογάλος τεχνικός είπε πως περιμένει να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, ενώ χαρακτήρισε την αντίπαλό του «μια άριστη ομάδα», παρά τη δεκαπενθήμερη διακοπή στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Τόνισε επίσης ότι η Αρσεναλ είναι τελείως διαφορετική ομάδα από την Τότεναμ, καθώς στηρίζεται στην τεχνική και όχι στη δύναμη, ενώ όσον αφορά την ομάδα του πρόσθεσε: «Αν ο Ολυμπιακός παίξει με θάρρος και κουράγιο, έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε μια τεράστια ομάδα». Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκαθάρισε ότι κανένας στον Ολυμπιακό δεν σκέφτεται το ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς προέχει η Αρσεναλ και η Ευρώπη, ενώ όσον αφορά τις απουσίες απάντησε ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσιμίκας υπογράμμισε ότι στόχος είναι η νίκη, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διάκρισή του στους «τοπ ρούκις» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσον αφορά την ενδεκάδα, ο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε 4-3-3 με Μπουχαλάκη, Γκιγέρμε και Καμαρά στον άξονα, όπως είχε πράξει και στους αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, πιο πιθανοί να ξεκινήσουν είναι οι: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί τελείως η περίπτωση να γίνει η έκπληξη και να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ο Κώστας Φορτούνης, αν και όπως όλα δείχνουν ο Ελληνας χαφ θα «προφυλαχθεί» για το ντέρμπι της Τούμπας.

Από την άλλη, η Αρσεναλ ήρθε στην Αθήνα με δύο σημαντικές απουσίες. Εκτός έμεινε ο Λούκας Τορέιρα, αφού ανέβασε πυρετό και δεν ήταν δυνατό να συμπεριληφθεί στην αποστολή, ενώ από τον Αρτέτα δεν υπολογίζεται και ο Μεσούτ Οζίλ για «προσωπικούς λόγους», όπως ανακοινώθηκε από τους «κανονιέρηδες».

Απόψε, για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ παίζουν: Αϊντραχτ – Σάλτσμπουργκ, Κλουζ – Σεβίλλη, Κοπεγχάγη – Σέλτικ, Λουντόγκορετς – Ιντερ, Μπριζ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ – Μπενφίκα, Σπόρτινγκ – Μπασακσεχίρ, Χετάφε – Αγιαξ, Αλκμάαρ – LASK, ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία, Βόλφσμπουργκ – Μάλμε, Γουλβς – Εσπανιόλ, Λεβερκούζεν – Πόρτο, Ρέιντζερς – Μπράγκα, Ρόμα – Γάνδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή