Εκστρατεία κάθαρσης από Δ. Γιαννακόπουλο

Εκστρατεία κάθαρσης από Δ. Γιαννακόπουλο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά μέτωπον επίθεση στη Θύρα    13 εξαπέλυσε με αιφνιδιαστική συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προαναγγέλλοντας ρήξη με όσους οργανωμένους οπαδούς στηρίζουν ή ανέχονται παραβατικές συμπεριφορές, με στόχο να γίνει κάθαρση του χώρου για να δημιουργηθεί ένας φορέας που να λειτουργεί σε διαφορετικές βάσεις.

Αφορμή για τη σκληρή στάση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ήταν η εισβολή στο κλειστό του Αγ. Θωμά μιας ομάδας περίπου 50 μαυροντυμένων και κουκουλοφόρων οπαδών στο τέλος του αγώνα βόλεϊ με τον Ολυμπιακό, ορισμένοι εκ των οποίων αναγνώρισαν και χτύπησαν έναν φίλο του με τον οποίο παρακολουθούσαν μαζί το παιχνίδι.

Ο κ. Γιαννακόπουλος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για να δηλώσει την αποφασιστικότητά του να πατάξει τέτοιες συμπεριφορές, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

• Πενήντα κουκουλοφόροι μπήκαν και χτύπησαν έναν Παναθηναϊκό που πάει σε όλα τα γήπεδα και στηρίζει την ομάδα. Είναι φίλος μου και ξεπέρασαν τα όρια. Τα αποτελέσματα από το 2012 που είμαι εγώ, είναι επιτυχημένα. Ο πρόεδρος όμως έχει κι έναν άλλο ρόλο. Να έρχονται κόσμος και οικογένειες στο γήπεδο χωρίς να φοβούνται. Εχω κάτσει στο τραπέζι μαζί τους πολλές φορές, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Το 2012 είχα ζητήσει δύο πράγματα: να μη γίνονται επεισόδια και να μπει ασφάλεια εκεί. Μου είπαν να μην μπει γιατί είναι η 13! Εβαλα νερό στο κρασί μου και βάλανε δικούς τους, αλλά βάλανε μετά παγκάρια για στήριξη και είπα να το κόψουν γιατί δεν μου άρεσε.

• Σε έναν άλλο αγώνα χτυπούσαν έναν υπάλληλο της ΚΑΕ και του μιλούσαν άσχημα. Οταν πήγα να τους ρωτήσω γιατί το έκαναν, προπηλάκισαν εμένα και την οικογένειά μου! Θα μπορούσα να τους ισοπεδώσω με την ασφάλειά μου, αλλά δεν τα έβαλα με τον απλό οπαδό και έφυγα από το γήπεδο! Οταν έκατσα ξανά στο τραπέζι μαζί τους ένα χρόνο μετά, μου έλεγαν ποιους θα πάρω στη δουλειά μου και τι να κάνω στις επιχειρήσεις μου. Εσείς που μου λέτε να μην τσουβαλιάζω, να ξέρετε πως έχω συζητήσει μαζί τους αρκετές φορές.

• Αυτοί θέλουν να το παίζουν νταβατζήδες του συλλόγου. Θέλω να βρεθεί λύση, αλλά δεν θα γίνω ρουφιάνος ούτε θα δείξω τα πρόσωπά τους στην αστυνομία. Δεν είδα καμία Θύρα 13 να καταδικάσει την επίθεση. Εγώ θα το λύσω το θέμα και ας λέτε πως τα βάζω με τον απλό οπαδό. Οπαδός είμαι κι εγώ, απλά έτυχε να είμαι πρόεδρος. Αυτοί οι πενήντα δεν είναι η Θύρα 13. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πως τις κουκούλες θα σας τις βγάλω και θα σας τις βάλω στον κ… . Ελπίζω πως η Θύρα 13 θα με στηρίξει. Αν δεν είναι μαζί μου στην κάθαρση των 50-100, θα με βρουν απέναντί τους. Εγώ δεν φεύγω από τον Παναθηναϊκό όταν το θέλουν αυτοί αλλά όταν το θέλω εγώ!

• Θα ήμουν άδικος αν δεν έλεγα «ευχαριστώ» σε όσους στήριζαν την ομάδα και τη Θύρα 13. Εγώ δεν πήγαινα, αυτοί πήγαν σε όλα. Δεν γίνεται να μην το αναγνωρίσουμε, αλλά πρέπει να είναι με σωστό τρόπο δίπλα στην ομάδα και όχι όπως θέλουν αυτοί. Ο απλός κόσμος με στηρίζει. Από τις ανακοινώσεις τους κατάλαβα πως θέλουν έναν καλό σύνδεσμο και σ’ αυτό θα βοηθήσω, για το καλό του Παναθηναϊκού. Τα 42 πρώτα χρόνια ήταν ένα κίνημα που έκανε καλό. Αυτά τα φαινόμενα είναι καινούργια. Αυτή τη Θύρα 13 δεν τη θέλει κανείς, παρά μόνο τα σημερινά τσουτσέκια που είναι στη διοίκησή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή