Ντέρμπι εξετάσεων για όλους στην Τούμπα

Ντέρμπι εξετάσεων για όλους στην Τούμπα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία στροφή πριν από το τέλος, η μάχη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που καιρό τώρα εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, κορυφώνεται με τη μονομαχία τους στην Τούμπα. Είναι το απόλυτο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 και ενδεχομένως ολόκληρου του πρωταθλήματος, μιας και δεν θα κρίνει μόνο βαθμολογικά την πρώτη θέση και τη σειρά εκκίνησης των δύο ομάδων στα πλέι οφ, αλλά θα δείξει και ποιος θα αποκτήσει το πάνω χέρι στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Με την κλήρωσή τους στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους πέντε φορές σε λιγότερο από δύο μήνες και ο όποιος χαμένος της αυριανής μονομαχίας σίγουρα θα έχει το περιθώριο να ξανακερδίσει έδαφος, αγωνιστικά και επικοινωνιακά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, και ειδικά με τη σκόνη που έχει σηκώσει η ολομέτωπη κόντρα τους, δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί το αυριανό ντέρμπι της Τούμπας «η μητέρα όλων των μαχών» της χρονιάς, για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Οσο περίεργο και αν ακούγεται στο ξεκίνημα της τρίτης δεκαετίας του 2000 σε μια προηγμένη χώρα της δυτικής Ευρώπης, πρώτος στόχος είναι να αρχίσει και να τελειώσει το παιχνίδι με ομαλό τρόπο. Και μόνο στο άκουσμα ότι θα επιστρατευτούν περισσότεροι από 500 αστυνομικοί για να διαφυλάξουν την τάξη σε ένα ματς όπου στο γήπεδο θα βρίσκονται μόνο οπαδοί της μιας ομάδας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός, αλλά και ότι όλοι εμείς στραβά αρμενίζουμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πληγωθεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια και είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν το σκαρί του θα αντέξει ένα νέο χτύπημα έτσι και άλλη μία σταγόνα ξεχειλίσει το ποτήρι, λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή του περίφημου μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και FIFA-UEFA, πάντα με ορατό τον κίνδυνο αποβολής των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις…

Από αγωνιστικής πλευράς, ο ΠΑΟΚ είναι μεν δύο βαθμούς πίσω, αλλά έχει βρει τον δρόμο του μετά την ήττα-σοκ από τον Παναθηναϊκό, έχει τη δύναμη της Τούμπας που στην Ελλάδα μοιάζει απόρθητο κάστρο, έχει και το πλεονέκτημα να προετοιμάζεται αποκλειστικά γι’ αυτό το ντέρμπι εδώ και μία εβδομάδα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός το έχει «σφήνα» ανάμεσα στους δύο αγώνες του με την Αρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ, που του στοιχίζουν σίγουρα σε επίπεδο δυνάμεων και συγκέντρωσης. Παρά την ήττα του, όμως, η καλή του εμφάνιση κόντρα στους «κανονιέρηδες» του δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει στην Τούμπα, όπου πηγαίνει, άλλωστε, κυνηγώντας δύο αποτελέσματα.

Παιχνίδι αντίστοιχης βαθμολογικής σημασίας γίνεται και στο Αγρίνιο, όπου η μονομαχία του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο θα είναι καθοριστική στην προσπάθεια αποφυγής της τελευταίας θέσης και του άμεσου υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι είναι στο +4 και με νίκη αποκτούν τεράστιο προβάδισμα, ενώ ο Πανιώνιος θα έχει υπηρεσιακό προπονητή μετά την αιφνιδιαστική φυγή του Νίκι Παπαβασιλείου. Τα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής έχουν ενδιαφέρον, μονόπλευρο στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο για τις δύο θέσεις που έχουν μείνει ανοικτές για τα πλέι οφ και την Ευρώπη. Βασικοί διεκδικητές τους απέμειναν οι Αρης, ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης με την Ξάνθη.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (25η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (Novasports 2), 20.00 Λαμία – Αρης (ΕΡΤ), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Παναιτωλικός – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 17.15 Ατρόμητος – Ξάνθη (ΕΡΤ), 17.15 Βόλος – Λάρισα (Novasports 2), 19.30 ΑΕΚ – ΟΦΗ (Novasports 1), 19.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (PAOK TV).

Η βαθμολογία (24 αγώνες): Ολυμπιακός 60, ΠΑΟΚ 58, ΑΕΚ 47, Παναθηναϊκός 40, Αρης 33, ΟΦΗ 31, Αστέρας Τρίπολης 29, Ξάνθη 29, Ατρόμητος 26, Λαμία 26, Λάρισα 26, Βόλος 26, Παναιτωλικός 14, Πανιώνιος 10 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή