Πάνε για πόλεμο, όχι για ποδόσφαιρo

Πάνε για πόλεμο, όχι για ποδόσφαιρo

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To αυριανό είναι το πρώτο από τα πέντε τους παιχνίδια που θα δώσουν, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έως το τέλος της περιόδου, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Σε μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, αν είχαν την τύχη να δουν τις δύο κατά τεκμήριο καλύτερές τους ομάδες να συγκρούονται κατά… συρροήν, θα είχαν γιορτή. Στη χώρα μας, οι υπεύθυνοι φόρεσαν… πλερέζες.

Γιατί, μέσα σε μια πολεμική ατμόσφαιρα, που επικρατεί μεταξύ των δύο ομάδων, είναι πράγματι πολύ δύσκολο να ελπίζει κάποιος πως όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά. Ο οπαδικός Τύπος έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ οι… διαρροές από τις διοικήσεις, αντί να κατευνάζουν τα πνεύματα, οξύνουν την αντιπαλότητα και αυξάνουν το μίσος μεταξύ των οπαδών.

Κατ’ αρχάς, άρχισαν ήδη να γίνονται γνωστές οι προβλέψεις για τα στοιχήματα, κατά πόσον και πόσα από αυτά θα λήξουν κανονικά. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές αποδόσεις για το πόσες διμοιρίες αστυνομικών, λόχοι στρατού, ελικοπτέρων, ακόμη και… τανκς θα επιστρατευτούν για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Αυτά για μέσα στον αγωνιστικό και στους περιβάλλοντες χώρους των γηπέδων.

Γιατί, πέρα από τα ματς, έχουμε να ζήσουμε σε συνέχειες «άγνωστου πολέμου» για τους παλαιότερους, και τις μάχες στις δικαστικές αίθουσες. Οπως καταλαβαίνετε, το μόνο που δεν πρόκειται να συζητηθεί, για τις πράγματι ενδιαφέρουσες αυτές μονομαχίες, είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό έχει περάσει ήδη σε δεύτερη μοίρα.

Στο φινάλε, για τα ΜΜΕ, πολιτικά και αθλητικά, εκείνο που πουλάει είναι το «αίμα». Εντός και εκτός ει-σαγωγικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή