Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Εγκλωβισμένος στις αδυναμίες του

Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Εγκλωβισμένος στις αδυναμίες του

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τέσσερις νίκες που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, θα αναζητηθούν στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, καθώς στη Μαδρίτη γνώρισε τη δωδέκατη ήττα (96-78) από τη Ρεάλ για την 26η αγωνιστική. Οι «πράσινοι», που ηττήθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες στο ΟΑΚΑ, από την Μπαρτσελόνα (81-92), είναι αναγκασμένοι να νικήσουν, τουλάχιστον, στα μισά από τα εναπομείναντα παιχνίδια ενός δύσκολου προγράμματος.

O Παναθηναϊκός «πέταξε» το πρώτο δεκάλεπτο στην άμυνά του (27-16) και ουσιαστικά… έφθασε στη Μαδρίτη στη δεύτερη περίοδο, στην οποία κέρδισε το επιμέρους σκορ (21-25) από την επίθεση. Η άμυνά του δεν μπορούσε να αποτρέψει τους πολλούς επιθετικούς αυτοματισμούς της Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι είχαν άμεσες απαντήσεις, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε από συνεργασίες στην επίθεση, όταν οι «πράσινοι» μείωσαν τη διαφορά των 14 πόντων που «κυνηγούσαν» στο σκορ μέχρι τους τρεις. Το προβάδισμα της Ρεάλ έγινε εύθραυστο, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε ποτέ στην ολική ανατροπή. Η Ρεάλ (ημ. 48-41) άντεξε την αντεπίθεση του ΠΑΟ και έφθασε στην 20ή νίκη της, γιατί ήταν καλύτερη στα δίποντα (61%-50% ), στις ασίστ (24-14) και στις περισσότερες βολές (24/30- 14/17), ενώ ο Παναθηναϊκός «παραδόθηκε» στην τελευταία περίοδο.

ΡΕΑΛ: Φερνάντεζ 11(3) , Καμπάτσο 14 (4), Λαμπροβίτολα 10, Ρέγιες 4, Ντέκ 13, Καρούμπα 4, Κάρολ 12 (2), Ταβάρες 15, Μίκι, Τόμκινς 11 (1),  Μεχρί 2.

ΠΑΟ: Τόμας 11 (1), Ράις 7 (2), Παπαγιάννης 6, Ράουτινς 6 (2), Παπαπέτρου 11 (1), Βουγιούκας 7, Τζόνσον 4, Φριντέτ 11 (1), Καλάθης 13 (3), Μήτογλου, Μπέντιλ 2.

• H άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο Ιταλός διαιτητής Λουίτζι Λαμόνικα από δύο άγνωστους στην Αθήνα προκάλεσε, αναμενόμενα, κύμα συμπαράστασης και καταδίκης του θλιβερού συμβάντος. Η Ευρωλίγκα με δύο ανακοινώσεις, στις οποίες η δεύτερη αναιρούσε την πρώτη, έκανε λόγο, αρχικά, για σκέψεις διεξαγωγής των αγώνων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, εκτός της… χώρας, αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε διευκρίνιση, υποστηρίζοντας ότι «επιβάλλεται η αποτροπή της μειοψηφίας που προχωράει σε εγκληματικές ενέργειες, ώστε εκατομμύρια Ελληνες φίλαθλοι να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με ασφάλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή