Η ολυμπιακή φλόγα υπό τη… σκιά του κορωνοϊού

Η ολυμπιακή φλόγα υπό τη… σκιά του κορωνοϊού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη νόσο του κορωνοϊού να προβληματίζει διοργανωτές και αθλητές, η παρουσίαση των λεπτομερειών για τις τελετές αφής της ολυμπιακής φλόγας και της λαμπαδηδρομίας σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο νέος ιός όμως έχει αφήσει το στίγμα του στη γιορτή του αθλητισμού, καθώς προολυμπιακοί αγώνες ακυρώνονται ή αναβάλλονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον… αέρα βρίσκεται και το προολυμπιακό τουρνουά πόλο της Τεργέστης, όπου η εθνική ομάδα των γυναικών θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για το Τόκιο.

Ο κορωνοϊός όμως απασχόλησε και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι έλαβαν μέτρα για τις τελετές της ολυμπιακής φλόγας. «Η ΕΟΕ συνεργάστηκε με την Επιστημονική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας για την εκπόνηση συνολικού σχεδίου υγειονομικής υποστήριξης και των τριών φάσεων της παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σάκης Βασιλειάδης, και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα που θα προκύψουν, θα υπάρξει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι έχουν γίνει επαφές με τους επικεφαλής σε θέματα υγείας των Ολυμπιακών του 2004, ώστε να υπάρξει ένα συντονισμένο σχέδιο.

Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα και θα περάσει από 31 πόλεις και 15 αρχαιολογικούς χώρους. Η «ανθρώπινη αλυσίδα» που θα μεταφέρει το φως του Ολυμπισμού θα αποτελείται από 600 λαμπαδηδρόμους. Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η Αννα Κορακάκη. Τη φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα μεταφέρει η Κατερίνα Στεφανίδη. «Θέλουμε το σύμβολο του Ολυμπισμού να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να φωτίσει όλους με τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ειδικά για τα νέα παιδιά να ενημερωθούν για τον Ολυμπισμό και για την τεράστια κληρονομιά που παρέδωσαν οι πρόγονοί μας ως δώρο σε όλη την ανθρωπότητα», τόνισε ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ.

Την αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου, αναμένεται να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ κ.ά. Στην τελετή παράδοσης (19/3) παρούσα θα είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή