«Αγκάλιασε» τον τίτλο και πάει για το «θαύμα»

«Αγκάλιασε» τον τίτλο και πάει για το «θαύμα»

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν η πιο μεγάλη νίκη της σεζόν, μέχρι την επόμενη. Ο Ολυμπιακός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής, αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τον «Δικέφαλο» και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου μέσω των πλέι οφ.

Μια επιτυχία που έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πέδρο Μαρτίνς. Εχοντας ως μάθημα το περυσινό πάθημα στο ίδιο γήπεδο, ο Πορτογάλος δεν πήγε… ξυπόλυτος στα αγκάθια. Λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με την Αρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ, ο προπονητής του Ολυμπιακού κλήθηκε να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτόν κατάσταση. Το δίλημμα να προχωρήσει σε αλλαγές ή να επιλέξει τα ίδια πρόσωπα και το ίδιο σχήμα με τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης, με το ενδεχόμενο της κόπωσης να είναι ορατό, «βασάνισε» για λίγο το μυαλό του, αλλά τελικά δεν άργησε να δώσει ο ίδιος την απάντηση. Ο Μαρτίνς αντιμετώπισε και αυτό το ματς όπως κάθε κρίσιμο ευρωπαϊκό φέτος. «Θωράκισε» τη μεσαία του γραμμή με τρεις παίκτες, εκμεταλλεύθηκε την άμυνά του –την καλύτερη του πρωταθλήματος– και με κίνηση ματ την παρουσία του Ραντζέλοβιτς στο αρχικό σχήμα, αντί του Μασούρα, αιφνιδίασε τον Φερέιρα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τον αντίπαλό του και όσο και αν ακούγεται υπερβολικό πήρε μία από τις πιο εύκολες νίκες του στην Τούμπα και παράλληλα την πιο ιδανική ώθηση για το νέο του ραντεβού με την Αρσεναλ, την ερχόμενη Πέμπτη στο «Εμιρέιτς».

Περίπου 24 ώρες μετά τον αγώνα, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστές τις συνθήκες που, όπως υποστηρίζει, συνάντησε στην Τούμπα. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ανομία, κουκουλοφόρους και υβριστικό πανό για τον πρωθυπουργό, για σιδηρουργικές εργασίες, για φωτοβολίδες ευθείας βολής και άλλα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» απάντησε σε ειρωνικό ύφος, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «φρακαρισμένες πόρτες», «μασκοφόρους Μαρινάκηδες», «συνθήματα για “Βούλγαρους”», καλώντας τον αθλητικό δικαστή «να ζητήσει και να δει όλα τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου, το οποίο λειτουργεί κανονικά».

Στον ΠΑΟΚ η ήττα έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που τον τελευταίο καιρό είχαν κρυφτεί σαν τη σκόνη κάτω από το χαλάκι. Ο Αμπελ Φερέιρα βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, καθώς σε ακόμα ένα ντέρμπι και μάλιστα αυτό που έκρινε σε μεγάλο ποσοστό την υπόθεση τίτλο, ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα στα ματς με τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (1-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα), απολογισμός που μόνο αισιόδοξος δεν είναι όσον αφορά τα πλέι οφ, όπου κάθε ματς θα είναι ντέρμπι. Ο «Δικέφαλος» αν και δεν είχε μεσοβδόμαδα καμία υποχρέωση –σε αντίθεση με τον αντίπαλό του– παρουσιάστηκε χωρίς πάθος και νεύρο, ενώ όσο περνούσε η ώρα εμφάνισε και σημάδια κόπωσης.

Για τον Φερέιρα πλέον τα ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό μοιάζουν να είναι το τελευταίο του χαρτί, όχι μόνο για να σώσει τη χρονιά από τη στιγμή που η κατάκτηση πρωταθλήματος δείχνει να δυσκολεύει, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

• Για τα επόμενα τρία χρόνια θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας ο Γιόζιπ Μίσιτς, καθώς ο 25χρονος χαφ επικύρωσε χθες την προφορική συμφωνία που είχε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή