Συνάντηση Τσέφεριν, Κλαρκ με Γραμμένο

Συνάντηση Τσέφεριν, Κλαρκ με Γραμμένο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένο, τον πρόεδρο της UEFA Aλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, στην οποία παρέστησαν ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της UEFΑ Ζόραν Λάκοβιτς, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα Χέρμπερτ Χούμπελ, η διευθύντρια του τμήματος ομοσπονδιών της FIFA Εμιλι Σο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA θα έχουν συνάντηση με την κυβέρνηση προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για θέματα όπως η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων, η λειτουργία της διαιτησίας και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Εν τω μεταξύ, με τη γραμμή του οφσάιντ να εμφανίζεται στο VAR θα διεξαχθούν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, που θα αρχίσουν στις 7 Μαρτίου. Την απόφαση θα λάβει σήμερα το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, όμως το θέμα συζητήθηκε χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το κόστος για την επιπλέον υπηρεσία του VAR ανέρχεται στα 950 ευρώ ανά αγώνα και θα καλυφθεί από τις ομάδες. Η ΕΠΟ αποφάσισε η γραμμή του οφσάιντ να χρησιμοποιηθεί και στους εναπομείναντες αγώνες Κυπέλλου, αν και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμη στα πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης, που θα γίνουν στις 4 Μαρτίου.

Επίσης αποφασίστηκε το VAR να χρησιμοποιηθεί και στους αγώνες μπαράζ μεταξύ του 13ου της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 και του δεύτερου της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 2. Κατά τα λοιπά, η ΕΠΟ αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 27 Μαρτίου με σκοπό να τροποποιήσει το καταστατικό και οι επόμενες εκλογές να μη γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο όπως προβλέπεται, αλλά έως τις 31 Ιουλίου.

Για το θέμα αυτό υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των FIFA/UEFA, που θέλουν η νέα διοίκηση να έχει αναλάβει πριν από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή