Ευρωλίγκα: Αρση απαγόρευσης στον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Αρση απαγόρευσης στον Ολυμπιακό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέο αγωνιστικό πρόσωπο θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στα εννέα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Μακάμπι, αύριο στο Τελ Αβίβ, και στην ύστατη προσπάθεια πρόκρισής του στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Μια ημέρα πριν από τη σημερινή εκπνοή προθεσμίας της μεταγραφικής περιόδου, η Ευρωλίγκα ενέκρινε τις μεταγραφές των Μακ Κίσικ και Μπάικς, καθώς ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει τον τελευταίο μήνα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωλίγκα υποστηρίζει ότι «ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις καθυστερήσεων πληρωμών, παράλειψης προμήθειας πληροφοριών και ανυπακοής σε συμφωνημένα σχέδια συμμόρφωση».

Στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε μείωση 7,5% στο επιτρεπόμενο ακαθάριστο κόστος μισθοδοσίας για τη σεζόν 2020-2021 και 5% για τη σεζόν 2021-2022. Σημασία για τους «ερυθρόλευκους», όμως, έχει η ενίσχυσή τους στην τρέχουσα περίοδο, με τη χρησιμοποίηση των δύο νεοαποκτηθέντων Αμερικανών παικτών, αλλά και την επιστροφή των συμπατριωτών τους Ρούμπιτ και Πολ, που δεν έπαιξαν κόντρα στη Βιλερμπάν, λόγω ίωσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί πλέον να εργασθεί με 14 παίκτες στον Ολυμπιακό και στην αποστολή που βρίσκεται από χθες στο Τελ Αβίβ, έχει συμπεριλάβει και τους Νικολαΐδη, Ποκουσέβσκι και Χρηστίδη. Στην Αθήνα, έμειναν ο τραυματίας Μιλουντίνοβ και οι Σπανούλης και Χαραλαμπόπουλος που δεν υπολογίζονται μέχρι το τέλος της περιόδου.

• Η ένταξη νέων παικτών στην Εθνική, σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2021, αποτελούν μεγαλύτερο κέρδος και από τις δύο πρώτες νίκες που πέτυχαν κόντρα στη Βουλγαρία και τη Βοσνία, ενώ, παράλληλα, άλλα παραδοσιακά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα γνώρισαν ηχηρές ήττες. Οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής στα προκριματικά είναι τον Νοέμβριο.

• Ο εξ αναβολής αγώνας Ρεθύμνου – ΑΕΚ για τη 18η αγωνιστική θα διεξαχθεί σήμερα (18.00). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή