«Αυλαία» υπό τη σκιά του κορωνοϊού

«Αυλαία» υπό τη σκιά του κορωνοϊού

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 αποδείχθηκε η πιο σημαντική στην οικονομία του πρωταθλήματος. Εκλεισε όλα τα ανοικτά «κουτάκια», με μόνη εξαίρεση αυτό της 6ης θέσης της βαθμολογίας που εξασφαλίζει στον κάτοχό της τη συμμετοχή στα πλέι οφ και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η τελευταία αγωνιστική, λοιπόν, της κανονικής περιόδου έρχεται να σφραγίσει την κατάταξη ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ, έχοντας όμως ένα σοβαρό ερώτημα που αφορούσε τη διεξαγωγή της, καθώς το υφυπουργείο Αθλητισμού μελετούσε τα ενδεχόμενα αναβολής και των κεκλεισμένων θυρών, λόγω του κορωνοϊού, κάτι που τελικά δεν θα γίνει καθώς σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε πως δεν συντρέχει λόγος λήψης εκτάκτων μέτρων.

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα έκρινε οριστικά υπέρ του την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπως οριστικά κρίθηκε και η τελευταία θέση, την οποία καταλαμβάνει ο Πανιώνιος.

Η ισοπαλία του Αρη στη Λαμία «κλείδωσε» και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και ουσιαστικά την κατάληψη της 5ης θέσης. Το μόνο σενάριο για να τη χάσει και να τερματίσει 6ος, είναι να ηττηθεί από τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ταυτόχρονα ο ΟΦΗ να νικήσει στο «Γεντί Κουλέ» τη Λαμία. Αυτό το παιχνίδι στο Ηράκλειο είναι, άλλωστε, το πιο καθοριστικό της αγωνιστικής. Οι Κρητικοί κρατούν την τύχη στα… πόδια τους και αν κερδίσουν, μπαίνουν σίγουρα στα πλέι οφ, ό,τι κι αν συμβεί στα άλλα παιχνίδια.

Αν όμως ο ΟΦΗ έλθει ισόπαλος ή ηττηθεί, θα αποκτήσουν μία τελευταία ευκαιρία οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ξάνθη. Στην περίπτωση μη νίκης των Κρητικών, ο Αστέρας οφείλει να νικήσει στη Λάρισα για να τους προσπεράσει, ενώ οι άλλες δύο ομάδες που έχουν κατά βάση μόνο μαθηματικές ελπίδες, κυνηγούν ένα θαύμα. Δεν αρκεί ο Ατρόμητος να νικήσει στη Θεσσαλονίκη τον Αρη και η Ξάνθη στα Πηγάδια τον ΠΑΟΚ, αλλά και να μην κερδίσει κανείς από τους ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Υπάρχει ένα σενάριο, ακραίο και απίθανο μεν αλλά υπαρκτό, τριπλής ισοβαθμίας στους 32 βαθμούς, σε περίπτωση ισοπαλίας του ΟΦΗ, ήττας ή ισοπαλίας του Αστέρα Τρίπολης και νίκης Ατρόμητου και Ξάνθης.

Αλλο ακραίο σενάριο είναι η ισοβαθμία ΟΦΗ (ήττα από Λαμία) και Αστέρα Τρίπολης (ισοπαλία στη Λάρισα – να μη νικήσουν Ατρόμητος και Ξάνθη) στους 31 βαθμούς, όπου το πλεονέκτημα το έχει η ομάδα της Πελοποννήσου. Ακόμα πιο ακραίο είναι το σενάριο ισοβαθμίας Ξάνθης και Ατρόμητου στους 32 βαθμούς, όπου πλεονεκτούν οι Περιστεριώτες. Υπάρχουν κι άλλα σενάρια ανάλογα με τα αποτελέσματα σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, αλλά το πιο λογικό είναι ένα: νίκη του ΟΦΗ στο Ηράκλειο επί της αδιάφορης Λαμίας και τέλος. Η ομάδα της Κρήτης μπαίνει στα πλέι οφ, όταν πέρυσι έμεινε στην κατηγορία με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των μπαράζ με τον Πλατανιά!

Ολα τα άλλα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής έχουν βαθμολογική σημασία μόνο ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ. Η έναρξη των δύο αυτών «μίνι» πρωταθλημάτων των 10 και 7 αγωνιστικών αντίστοιχα (οι αγώνες των πλέι άουτ είναι μονοί και όχι διπλοί όπως των πλέι οφ – οι ομάδες από την 7η έως τη 10η θέση θα παίξουν τέσσερα εντός και τρία εκτός παιχνίδια, από την 11η έως τη 14η θέση το αντίστροφο), ενδεχομένως να καθυστερήσει αναλόγως των δικαστικών εξελίξεων στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 24), 19.00 Ξάνθη – ΠΑΟΚ (EΡΤ), 19.00 Αρης – Ατρόμητος (Novasports 4), 19.00 ΟΦΗ – Λαμία (Novasports 5), 19.00 Ολυμπιακός -Παναιτωλικός (Novasports 1), 19.00 Παναθηναϊκός -Βόλος (Novasports 3), 19.00 Πανιώνιος – ΑΕΚ (Novasports 2). Η βαθμολογία (25 αγώνες): Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 58, ΑΕΚ 50, Παναθηναϊκός 41, Αρης 34, ΟΦΗ 31, Αστέρας Τρίπολης 30, Ατρόμητος 29, Ξάνθη 29, Λαμία 27, Λάρισα 27, Βόλος 27, Παναιτωλικός 17, Πανιώνιος 10 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή