Εμφατική απάντηση Ρεάλ στην Μπαρτσελόνα

Εμφατική απάντηση Ρεάλ στην Μπαρτσελόνα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αφεντικό» είναι ξανά στο ισπανικό πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης μετά το καθαρό 2-0 επί της Μπαρτσελόνα στο προχθεσινό «κλάσικο» στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», που αποκατέστησε την ηρεμία στη «βασίλισσα» ύστερα από μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Τα γκολ των Βινίσιους στο 71΄ και Μαριάνο στο 92΄ έκριναν το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου υπέρ της γηπεδούχου Ρεάλ και έφεραν τους «μερένχες» έναν βαθμό μπροστά από τους Καταλανούς στη βαθμολογία.

«Στο α΄ ημίχρονο ήταν η χειρότερη Ρεάλ που έχω δει ποτέ» είπε ο Τζέραρντ Πικέ της Μπαρτσελόνα, για να περιγράψει τα 45 λεπτά-εφιάλτη για την άμυνα των Μαδριλένων που είχαν για ήρωα τον τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά. Ωστόσο, το β΄ ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, με τους παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν να αφήνουν πίσω δύο διαδοχικές αποτυχίες με Θέλτα και Λεβάντε στο πρωτάθλημα και την εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να βγάλουν αντίδραση.

«Ο Μέσι έμεινε με την όρεξη» έγραψε χαρακτηριστικά η πολιτική εφημερίδα της Μαδρίτης El Pais, καθώς η Μπαρτσελόνα έμεινε άσφαιρη κόντρα στη Ρεάλ και στους δύο φετινούς τους αγώνες.

Στην υπόλοιπη δράση της Πριμέρα Ντιβισιόν, η Σεβίλλη σκαρφάλωσε ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με το δύσκολο 3-2 επί της Οσασούνα, ενώ η Ατλέτικο έμενε στο 1-1 στην έδρα της Εσπανιόλ. Τέταρτη ανέβηκε η Χετάφε που υπέταξε τη γηπεδούχο Μαγιόρκα με 1-0. Στα άλλα ματς, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βαγιαδολίδ 1-0, Εϊμπάρ – Λεβάντε 3-0, Βαλένθια – Μπέτις 2-1, Λεγκανές – Αλαβές 1-1, Γρανάδα – Θέλτα 0-0 και Αθλέτικ Μπιλμπάο -Βιγιαρεάλ 1-0.

Η Ρεάλ είναι πια στους 56 βαθμούς, η Μπαρτσελόνα έχει 55, η Σεβίλλη 46, η Χετάφε 45 και η Ατλέτικο 44.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή