Ευρωλίγκα: Ο ΜακΚίσικ τον κρατάει «ζωντανό» για 8άδα

Ευρωλίγκα: Ο ΜακΚίσικ τον κρατάει «ζωντανό» για 8άδα

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επιβίωσε στο «κυνήγι» της πρόκρισης για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, νικώντας τον Παναθηναϊκό (81-78) στην 27η αγωνιστική και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να δικαιώνει την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδεικνύονται «εφτάψυχοι» (12 νίκες-15 ήττες), υπερασπιζόμενοι την ευρωπαϊκή αξιοπρέπειά τους, ενώ ο Παναθηναϊκός (14-13) συνεχίζει να αυξάνει τις αμφισβητήσεις της πρόκρισής του στα πλέι οφ.

Εμφανώς διαφορετικούς προσανατολισμούς στην επίθεσή τους είχαν οι «αιώνιοι» στο ημίχρονο και ενώ η άμυνά τους είχε διακυμάνσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία. Απόντος του Μιλουντίνοβ, ο Παναθηναϊκός είχε σαφή εντολή από τον Πιτίνο στους περιφερειακούς να τροφοδοτούν τους ψηλότερους συμπαίκτες τους ή να επιχειρούν διεισδύσεις.

Σε συνδυασμό με τη μηδενική παραγωγικότητα των «πρασίνων» από τη γραμμή του τριπόντου (0/9 ημίχρονο), οι φιλοξενούμενοι, μετά το αρχικό 10-4 του Ολυμπιακού στα τρία πρώτα λεπτά, ισορρόπησαν το παιχνίδι με τα σουτ δύο πόντων (16/27). Σημείωσαν περισσότερους πόντους από τους γηπεδούχους, σε δεύτερες επιθέσεις, λάθη αντιπάλων και αιφνιδιασμούς, διατηρώντας σταθερό, αλλά εύθραυστο προβάδισμα στο σκορ, ύστερα από 16 λεπτά αγώνα.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε 21 από τους 45 πόντους του πρώτου εικοσαλέπτου, με επτά τρίποντα, δεν κέρδισε κανένα επιθετικό ριμπάουντ, αλλά «προσπέρασε» στο σκορ, εξαιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε ο ΜακΚίσικ που κάρφωνε όποτε… ήθελε στο καλάθι του ΠΑΟ. Ο «βραχνάς» των άστοχων τριπόντων (1/20 συνολικά έναντι 9/21 του Ολυμπιακού) συνεχίστηκε για τους «πράσινους», με τους κατεξοχήν σουτέρ, Φριντέτ, Ράουτινς και σε δεύτερη μοίρα, τον Τόμας να είναι εκτός κλίματος και να έχουν ελάχιστη προσφορά…

Κι αν ο Ράις ήταν αυτός που καθοδηγούσε επιθετικά τον Παναθηναϊκό στο α΄ ημίχρονο, ο Καλάθης (στο 3΄ 30΄΄ πριν από τη λήξη, πέτυχε το πρώτο εύστοχο τρίποντο, ύστερα από 17 άστοχα) κράτησε όρθια την ομάδα του και μαζί με τον Αμερικανό συμπαίκτη του, ισοφάρισε τη διαφορά που είχαν αποκτήσει οι «ερυθρόλευκοι» (από 63-58 σε 65-65).

Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια, γιατί στο τέταρτο δεκάλεπτο, έπαιξε αποτελεσματικότερη άμυνα στις ευανάγνωστες και περιορισμένες επιθετικές επιλογές παικτών του ΠΑΟ, ο οποίος δεν κατάφερε να απαντήσει στην περιφερειακή αμυντική πίεση των γηπεδούχων είτε με μακρινά σουτ, είτε με συνεργασίες ώστε να διασπάσει το ανθρώπινο «τείχος» στη γραμμή του τριπόντου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρότσεστι 11 (3), Μπάλντουιν 2, Πολ 6, Κόνιαρης, Μπάικς, Βεζένκοβ 10 (2), Πρίντεζης, Παπανικολάου 12 (2), Ρούμπιτ 4, Ελις 6, ΜακΚίσικ 22 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 8, Ράις 12 (3), Ράουτινς, Παπαπέτρου 10, Τζόνσον, Φρεντέτ 2, Καλάθης 18 (1), Μήτογλου 11, Μπεντίλ 7.

• Με αφορμή την επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, από την οποία ζητούσε να αποτρέψει την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ, ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» αποφάσισε να ακολουθήσει την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας. Η Ευρωλίγκα απάντησε ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την είσοδό του. Ο Δ. Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε με μπλούζα που ανέγραφε την ημερομηνία «13/2» (για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον περυσινό προημιτελικό Κυπέλλου). Ο Παναθηναϊκός κατήγγειλε ότι κατά την είσοδό του στη φυσούνα, οπαδοί του Ολυμπιακού με διαπιστεύσεις έβριζαν, κλωτσούσαν και απειλούσαν, ενώ και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση από περίπου 50 άτομα στα αποδυτήρια. Στο ημίχρονο αποχώρησε από το ΣΕΦ ο κ. Γιαννακόπουλος για λόγους ασφαλείας.

• Αποτελέσματα άλλων αγώνων (27η αγ.): ΤΣΣΚΑ -Ζενίτ 86-78, Ζαλγκίρις – Χίμκι 96-85. Το σημερινό πρόγραμμα: Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας, Αλμπα – Μπαρτσελόνα, Μακάμπι – Εφές Αναντόλου, Μπάγερν – Μπασκόνια.

Πρώτος ο Προμηθέας

Από την πρώτη θέση του ομίλου του, ο Προμηθέας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurocup, νικώντας εύκολα στη Γερμανία, την Ολντενμπουργκ (72-97) και η ομάδα της Πάτρας συνεχίζει να υλοποιεί τα ευρωπαϊκά «όνειρά» της. Οι Χολ (20 π.), Μαυροκεφαλίδης (19 π.), Κασελάκης (15 π.) και Φίλερ (15 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας των Πατρών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή