Κρίσιμη πρώτη μάχη για ΑΕΚ και Περιστέρι απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ

Κρίσιμη πρώτη μάχη για ΑΕΚ και Περιστέρι απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πρώτο βήμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στις δύο ή και στις τρεις ευκαιρίες που μπορεί να έχουν αναλόγως με τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγώνων, θέλουν να κάνουν η ΑΕΚ και το Περιστέρι που θα αρχίσουν σήμερα, από διαφορετικές αφετηρίες και προδιαγραφές, τις αναμετρήσεις τους με τη Βόννη και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, αντιστοίχως.

Στο ΟΑΚΑ (21.30), η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τη Βόννη, η οποία είναι χαμηλότερης δυναμικότητας και ποιότητας, αλλά το ζητούμενο είναι το αγωνιστικό πρόσωπο που θα έχουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αναμένουν και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Κυπέλλου της Ενωσης με τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Μόνο η νίκη έχει σημασία για την ΑΕΚ που στοχεύει στην επιστροφή της στο φάιναλ φορ. Για τον τεχνικό της, Ηλία Παπαθεοδώρου, ο πρώτος αγώνας θα είναι και ο δυσκολότερος, καθώς η ΑΕΚ πρέπει να προστατέψει το πλεονέκτημα έδρας που διαθέτει, σε περίπτωση διεξαγωγής τρίτου αγώνα και πάλι στην έδρα της.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε στο όριό μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η Βόννη έχει καταφέρει να νικήσει εντός κι εκτός έδρας τη Σαραγόσα, η οποία είναι τρίτη στην Ισπανία. Εχει νικήσει εντός κι εκτός έδρας την Ντιζόν που είναι πρωτοπόρος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Επειδή δεν είναι τόσο καλή στην άμυνά της, έχει και ήττες εκτός προγράμματος.

Εχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε το καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους», υποστήριξε ο προπονητής της ΑΕΚ και συνέχισε: «Θα πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή και δυνατή εικόνα στην άμυνά μας για να τους βγάλουμε από τον ρυθμό τους. Θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ μέχρι τον Ιούνιο και γι’ αυτό πρέπει να γυρίσουμε ξανά το… τσιπάκι μας, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ώστε να βρούμε το απαιτούμενο κίνητρο. Η ομάδα έχει παίκτες με μεγάλο κίνητρο και δίψα για επιτυχίες και γι’ αυτό πιστεύω πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Στο Ισραήλ

Στην «Παΐς Αρένα» της Ιερουσαλήμ (19.15) το Περιστέρι θα παίξει με τη Χάποελ, που είναι το φαβορί για την πρόκριση και έχει σαφές προβάδισμα νίκης στο πρώτο παιχνίδι, αλλά η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει, χωρίς άγχος, τις πιθανότητες που έχει για την έκπληξη και την ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας.

«Είμαστε αουτσάιντερ και πάμε να “κλέψουμε” το παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά ο πλέι μέικερ του Περιστερίου, Βασίλης Ξανθόπουλος.

Η FIBA αντικατέτησε τον Κροάτη διαιτητή που είχε οριστεί να διευθύνει το παιχνίδι, γιατί δεν του επετράπηκε η είσοδος στο Ισραήλ, με τη δικαιολογία ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και μπορεί να είναι φορέας του κορωνοϊού. Το παιχνίδι θα διαιτητεύσουν οι Βιατόρ, Γιλμάζ και Σιουλίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή