Ανω-κάτω η ποδοσφαιρική Ιταλία με κορωνοϊό

Ανω-κάτω η ποδοσφαιρική Ιταλία με κορωνοϊό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρίσκο να γίνει ο μεγάλος αγώνας του Κυπέλλου Ιταλίας απόψε μεταξύ Γιουβέντους και Μίλαν με φιλάθλους στις εξέδρες εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού παίρνει η ιταλική ομοσπονδία, μολονότι οι αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου στη βόρεια Ιταλία –περιλαμβανομένου του Γιουβέντους – Ιντερ– αναβλήθηκαν και η UEFA εξετάζει την πιθανότητα αναβολής και του αγώνα Γιουβέντους -Λυών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βόρεια Ιταλία υποφέρει ιδιαιτέρως από την επιδημία και οι αγώνες που θα γίνονταν εκεί στην περασμένη αγωνιστική της Σέριε Α μετατέθηκαν για τον Μάιο. Ωστόσο, η αποψινή ρεβάνς του 1-1 του Σαν Σίρο θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά μόνο με οπαδούς της Γιουβέντους, κάτι που οι οπαδοί της Μίλαν θεωρούν άδικο. Συγκεκριμένα απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων για τον αγώνα αυτόν από τις περιοχές της Λομβαρδίας (όπου ανήκει το Μιλάνο), του Βένετο, της Εμίλια Ρομάνια, της Σαβόνα και του Πέζαρο.

Την ίδια ώρα η Ιντερ βλέπει… φαντάσματα, κάνοντας λόγο για «Καλτσόπολι νούμερο 2». Οι «νερατζούρι» ισχυρίζονται ότι όπως και στο σκάνδαλο στημένων αγώνων του 2006 έτσι και τώρα το κατεστημένο της λίγκας συνωμοτεί εναντίον τους μεταφέροντας τις αναμετρήσεις της ομάδας τους στον Μάιο, ώστε να δώσει αλλεπάλληλους κρίσιμους αγώνες. Ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας απέρριψε τις κατηγορίες αυτές ως γελοιότητες. Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν δήλωσε τη Δευτέρα ότι αν και δεν υπάρχουν αποφάσεις περί αναβολής, θα ακολουθηθούν οι αποφάσεις των οικείων περιφερειών, άρα είναι πιθανό να αναβληθεί ή να γίνει σε ουδέτερο έδαφος ο αγώνας της Γιουβέντους με τη Λυών που προγραμματίζεται για τις 17 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή