Ποδοσφαιρική πανδαισία: Ο ΠΑΟΚ 3-2 τον Ολυμπιακό

Ποδοσφαιρική πανδαισία: Ο ΠΑΟΚ 3-2 τον Ολυμπιακό

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση ψυχής έκανε χθες ο ΠΑΟΚ, που με ολική ανατροπή επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, παίρνοντας μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Φαλήρου στα τέλη Απριλίου.

Ο Δικέφαλος, που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο ύστερα από το κακό πρόσωπο που δείχνει στο πρωτάθλημα, αν και βρέθηκε μόλις από το 8ο λεπτό να χάνει με 2-0, όχι μόνο δεν πέταξε λευκή πετσέτα, αλλά πήρε και μια νίκη που τον κρατάει ζωντανό στον θεσμό και παράλληλα επουλώνει τις πληγές του που είχαν ανοίξει στα τελευταία ανεπιτυχή ματς στη Σούπερ Λιγκ 1.

Από το πρώτο λεπτό, το ντέρμπι της Τούμπας έγινε… ροκ. Ηταν μόλις το 3ο λεπτό όταν ο Βαλμπουενά (που ήταν οριακά οφ σάιντ) σέντραρε από αριστερά, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης σε πρώτο χρόνο απέκρουσε, αλλά ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε το… ριμπάουντ, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Πριν καν συνέλθουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από την ψυχρολουσία, ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά δίχτυα, στο 8ο λεπτό, όταν ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά και με τη βοήθεια του Ελ Καντουρί έκανε το 2-0.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Πειραιά είχε βάλει βάσεις όχι μόνο μιας εμφατικής νίκης, αλλά και της… πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, ο ΠΑΟΚ έβγαλε ψυχή και αντίδραση.

Μόλις στο 10ο λεπτό ο Γιαννούλης γύρισε παράλληλα στην εστία του νεαρού Τζολάκη, ο Σισέ έδιωξε πάνω στον Σεμέδο και η μπάλα στρώθηκε στον Πέλκα, ο οποίος μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά φωτιά στην Τούμπα, που για δέκα λεπτά είχε… παγώσει.

Η ώθηση της εξέδρας βοήθησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φτάσουν και στην ισοφάριση δύο λεπτά μετά, όταν ο Μίσιτς με βολέ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον νεαρό τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων». Οπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κυριάρχησαν τα πολλά νεύρα και από τις δύο πλευρές. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά του Σισέ στο 45΄.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αιφνιδιάσουν ξανά και έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Σισέ, ενώ βρήκαν δίχτυα στο 53΄ με τον Χασάν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Ο ΠΑΟΚ, μην έχοντας άλλα περιθώρια, βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να φτάσει τελικά στην ολική ανατροπή στο 69ο λεπτό, όταν στην προσπάθειά του να διώξει ο Σεμέδο βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Ισπανός διαιτητής Εστράδα έδωσε το πέναλτι και ο Πέλκας από τα έντεκα βήματα νίκησε για δεύτερη φορά χθες τον Τζολάκη, ο οποίος στα 17 του χρόνια πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της σωστής αποβολής του Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη στο 85΄ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ραντζέλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχάι, Ινγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (79΄ Λημνιός), Πέλκας (82΄ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (89΄ Εσίτι), Ακπομ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ομάρ (69΄ Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (77΄ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή