Επεισοδιακός ημιτελικός στο ΟΑΚΑ

Επεισοδιακός ημιτελικός στο ΟΑΚΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα βήμα πιο κοντά σε έναν ιστορικό πέμπτο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 2-1 επί του Αρη, το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως, βρέθηκε πολλά χρόνια πίσω με τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο θερμό περιστατικό συνέβη στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, όταν σύμφωνα με καταγγελίες του Αρη, πηγαίνοντας ο Δημήτρης Μελισσανίδης να διαμαρτυρηθεί στον Πορτογάλο διαιτητή επιτέθηκε στον Θόδωρο Καρυπίδη και τον κτύπησε. Σύμφωνα με την ΑΕΚ,  ο πρόεδρος του Αρη πήγε με μπράβους στα αποδυτήρια και προκαλούσε τους πάντες.

Οι διαιτητές έμειναν κλειδωμένοι στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε όταν ο γυμναστής του Αρη βρέθηκε πεσμένος στο κόρνερ, αμέσως μετά το 2-1. «Ο Λάζαρος Βαρδάκης δέχθηκε βίαιο σπρώξιμο από οπαδό της ΑΕΚ που μπήκε μέσα στο ταρτάν. Είχε πρόβλημα στην αναπνοή, ενώ του τοποθετήθηκε και κολάρο γιατί είχε ζαλάδες» κατήγγειλε ο Αρης, με τον Αγγελο Χαριστέα να δίνει εντολή στους παίκτες της ομάδας του να αποχωρήσουν.

Μέσα σε κομφούζιο, ο διαιτητής ζήτησε χρήση του VAR, αλλά δεν υπήρχε καταγραφή από τις κάμερες και έτσι έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο αγώνας. «Εχω δει πολλά, ποτέ κάτι τέτοιο. Μη με ρωτάτε για το ματς, δεν έχει κανένα νόημα. Σήμερα το ποδόσφαιρο… χρεοκόπησε!» ήταν η θέση του Μίχαελ Ενινγκ.

Ολα αυτά αδίκησαν ένα ωραίο παιχνίδι, που ξεκίνησε με δοκάρι του Αραούχο στο 3΄, γκολ του Μάνταλου στο 8΄ και άμεση απάντηση του Αρη στο 11΄ με τον Γκάμα, έπειτα από (πολύ τραβηγμένο) πέναλτι εις βάρος του Σβάρνα. Η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες για πιο «καθαρή» νίκη, αλλά πέτυχε μόνο ένα γκολ ακόμη με κεφαλιά του Βράνιες, τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή του Ματίγια στο 52΄ με χρήση του VAR.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (74΄ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο (88΄ Χριστόπουλος)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (52΄ Μπα), Γκάμα (95΄ Ντιγκινί), Λάρσον (67΄ Σόουζα), Ιντέγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή