Αναβολή μιας εβδομάδας πήραν τα πλέι οφ

Αναβολή μιας εβδομάδας πήραν τα πλέι οφ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή για μία εβδομάδα πήρε η προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου έναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, παρότι η πρωτόδικη απόφαση για τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης βγήκε χθες το πρωί και τόσο η επικύρωση της βαθμολογίας έως την έκτη θέση όσο και η κλήρωση πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναβολής οφείλεται στο ότι δεν είχαν οριστεί διαιτητές, όπως είναι φυσικό, και στο ότι οι ομάδες δεν ήταν έτοιμες, αφού μεταξύ τους είχαν συμφωνήσει περί αναβολής λόγω της εκκρεμοδικίας που υπήρχε. Η απόφαση του Δ.Σ. για τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας λήφθηκε με 11 ψήφους υπέρ, δύο «παρών» (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ), ενώ Βόλος και ΕΠΟ απουσίαζαν.

Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία και επομένως δεν έγινε κλήρωση για τις θέσεις 7-14, διότι μετά την αφαίρεση 12 βαθμών από την Ξάνθη, έπεσε από την ένατη στη δωδέκατη θέση. Αν παραμείνει η ποινή σε δεύτερο βαθμό σημαίνει ότι θα δώσει τέσσερις αγώνες εκτός έδρας και τρεις εντός, ενώ αν δεν τιμωρούνταν και τερμάτιζε δωδέκατη θα συνέβαινε το αντίθετο. Αποφασίστηκε, επομένως, να μη γίνει κλήρωση μέχρι η απόφαση να είναι τελεσίδικη, αφού η όποια αλλαγή θα επηρεάσει το πρόγραμμα των αγώνων. Οι πληροφορίες που υπάρχουν στη Σούπερ Λίγκα αναφέρουν ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την επόμενη Τετάρτη και η απόφαση θα εκδοθεί αυθημερόν.

Την επομένη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 1 για να επικυρώσει τη βαθμολογία. Στη συνέχεια θα γίνει η κλήρωση και τα πλέι οφ θα αρχίσουν στις 14 Μαρτίου όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Εφεση για την απόφαση που αφορά την Ξάνθη θα κάνουν οι Πανιώνιος, ΑΕΛ και Παναιτωλικός αξιώνοντας μεγαλύτερη ποινή.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ 

Το πρόγραμμα των πλέι οφ έχει ως εξής:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Αρης – ΟΦΗ.

2η: Ολυμπιακός – Αρης, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – ΑΕΚ. 3η: ΑΕΚ – Αρης, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ. 4η: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Αρης – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – Παναθηναϊκός. 5η: Ολυμπιακός – ΟΦΗ, Παναθηναϊκός – Αρης, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. 6η: Αρης – ΑΕΚ, ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. 7η: ΑΕΚ – ΟΦΗ, Αρης – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. 8η: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – Αρης, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. 9η: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Αρης – Παναθηναϊκός, ΟΦΗ – Ολυμπιακός. 10η: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Παναθηναϊκός = ΟΦΗ, ΠΑΟΚ – Αρης.

Οσον αφορά τον ορισμό διαιτητών, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα έστειλε επιστολή στη Σούπερ Λιγκ 1 ενημερώνοντας ότι αδυνατεί να ορίσει αλλοδαπούς διαιτητές σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ, όπως είχε ζητήσει ο συνεταιρισμός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή