Παρέμεινε ένοχος παρά… την προσπάθεια ο Πλατινί

Παρέμεινε ένοχος παρά… την προσπάθεια ο Πλατινί

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο πλήγμα στην προσπάθειά του για επάνοδο στα κοινά του διεθνούς ποδοσφαίρου υπέστη ο Μισέλ Πλατινί, καθώς απέτυχε να καθαρίσει στο δικαστήριο το όνομά του από το όνειδος της καταδίκης του περί δωροληψίας από τον επίσης κηλιδωμένο πρώην πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγε ο Γάλλος παράγων, απέρριψε χθες τον ισχυρισμό αθωότητας του κ. Πλατινί ως «καταφανώς αστήρικτο», ουσιαστικά δικαιώνοντας την απόφαση επιβολής ποινής τεσσάρων ετών που είχε επιβάλει το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) στον πρώην πρόεδρο της UEFA.

Ο Πλατινί είχε καταδικαστεί αρχικά σε οκταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, γιατί το 2011 έλαβε –χωρίς να το δηλώσει– το ποσό των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων (1,8 εκατ. ευρώ) από τον Μπλάτερ για υπηρεσίες που φέρεται να πρόσφερε στον Ελβετό παράγοντα από το 1998 έως το 2002. Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA δεν αποδέχθηκε τη δικαιολογία αυτή και χαρακτήρισε την πληρωμή «δώρο ή αθέμιτη συναλλαγή», κάτι στο οποίο συμφώνησε και το CAS, που απλώς μείωσε την ποινή αποκλεισμού στα τέσσερα χρόνια.

Από τα τέλη του 2019 η ποινή έχει εκπνεύσει και ο Πλατινί έχει κάθε δικαίωμα να ασχοληθεί επισήμως και πάλι με το ποδόσφαιρο. Δηλώνει μάλιστα ότι θέλει να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στην ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro). Ηθελε όμως πρώτα να σβήσει τον… λεκέ της δωροληψίας που κηλίδωσε τη φήμη του, αλλά το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του και έτσι η FIFA δήλωσε χθες ότι εξακολουθεί να διεκδικεί τα 2 εκατ. φράγκα που εκταμίευσε ο Μπλάτερ υπέρ του Πλατινί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή