Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου

Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Xωρίς θεατές θα διεξαχθούν όλες οι αθλητικές συναντήσεις στην Ελλάδα έως τις 22 Μαρτίου, όπως αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση επιβάλλεται «προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας».

Οπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ 1, εφόσον η υπουργική απόφαση «δεν ανακληθεί ή τροποποιηθεί, οι αγώνες της 1ης και 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος, που έχουν οριστεί για διεξαγωγή για τις 14,15, 21 και 22 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο ισχύει αναφορικά και με αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής (K19, K17 και Κ15), που έχουν προγραμματιστεί για διεξαγωγή μέχρι και τις 22/3/2020».

Για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, το προσεχές Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι αγώνες  ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Αρης – ΟΦΗ. Η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις  Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ,  Ολυμπιακός – Αρης και ΟΦΗ – ΑΕΚ.

Η απαγόρευση αφορά και τις διοργανώσεις της Ενωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, που ανακοίνωσε ότι με βάση την υπουργική απόφαση «στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, αρχής γενομένης από σήμερα (σ.σ. χθες, οπότε έγιναν δύο αγώνες) και έως το τέλος της κανονικής περιόδου, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, η 24η και η 25η αγωνιστική θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Ομοίως ισχύουν τα παραπάνω, για τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Α2 και Β΄ Εθνικής κατηγορίας».

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι «σε εφαρμογή των προληπτικών ειδικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες όλων των κατηγοριών, εθνικών ή τοπικών, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι εντός της τρέχουσας και της προσεχούς εβδομάδας, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι «αναστέλλεται η διοργάνωση των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Σχολών Προπονητών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, λόγω εφαρμογής μέτρων για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων.

Εκτός από τις αθλητικές συναντήσεις η υπουργική απόφαση προβλέπει και την «αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες». Επομένως, σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θ’ αποφασίσει την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 27 Μαρτίου έκτακτης γενικής συνέλευσης και θα ορίσει ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής τη 10η Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα έχουν αρθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή