Τσάμπιονς Λιγκ: Πιο… εύκολα απ’ ό,τι ίσως θα περίμεναν

Τσάμπιονς Λιγκ: Πιο… εύκολα απ’ ό,τι ίσως θα περίμεναν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοσία στον… κορωνοϊό επέδειξαν οι «σταχτοπούτες» του Τσάμπιονς Λιγκ, Αταλάντα και Λειψία, άφησαν μακριά τις σχετικές ανησυχίες και έγιναν χθες οι πρώτες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Δύο ακόμη θέσεις θα κλείσουν απόψε στα σπουδαία ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στη σκιά της επιδημίας του ιού.

Με καρέ του Γιόζιπ Ιλιτσιτς, η Αταλάντα «καθάρισε» την πρόκριση νικώντας 4-3 και στο άδειο λόγω κορωνοϊού «Μεστάγια», καθώς η Βαλένθια στερήθηκε τους φίλους της στην προσπάθειά της να ανατρέψει το 4-1 του πρώτου αγώνα.

Ο Ιλιτσιτς σκόραρε με δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, ο Κέβιν Γκαμεϊρό ισοφάρισε δύο φορές για τις «νυχτερίδες», ο Φεράν Τόρες έκανε το 3-2 για την ισπανική ομάδα πριν ο Ιλιτσιτς προσθέσει δύο ακόμη γκολ.

Στη Γερμανία, μπροστά στους φιλάθλους της, η Λειψία έκτισε πάνω στο 1-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο νικώντας και χθες με 3-0 στην έδρα της, με δύο τέρματα του Μάρσελ Ζάμπιτσερ κι ένα του Εμίλ Φόρσμπεργκ, για να αποκλείσει την περυσινή φιναλίστ με συνολικό σκορ 4-0.

Ο αποψινός αγώνας της Παρί με την Ντόρτμουντ θα γίνει και αυτός χωρίς φιλάθλους, όπως και όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις στη Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία, το επόμενο 15νθήμερο.

Οι Παριζιάνοι πρέπει να ανατρέψουν το προβάδισμα των Βεστφαλών με 2-1 από το πρώτο ματς, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να είναι αμφίβολος έχοντας χάσει τις τελευταίες προπονήσεις των γηπεδούχων.

Αντιθέτως, όπως επιβεβαίωσε αργά χθες η UEFA, η ρεβάνς της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο θα γίνει απόψε κανονικά με παρουσία οπαδών και των δύο συλλόγων, τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη της Ατλέτικο με 1-0 στη Μαδρίτη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι ο αγώνας της γαλλικής ομάδας με τη Γιουβέντους θα διεξαχθεί τελικά την επόμενη εβδομάδα στο Τορίνο (κεκλεισμένων των θυρών βεβαίως), παρά την καραντίνα στην οποία έχει μπει όλη η Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή