Τσάμπιονς Λιγκ: Στην προημιτελική φάση πέρασε η Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Στην προημιτελική φάση πέρασε η Παρί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξόρκισε τους δαίμονές της η Παρί Σεν Ζερμέν και αποφεύγοντας τα αυτοκαταστροφικά λάθη, που άλλες φορές της είχαν στοιχίσει προκρίσεις σε «δικά» της παιχνίδια (τρεις φορές έχει αποκλειστεί στο παρελθόν στη φάση των «16»), πέρασε το εμπόδιο της Μπορούσια Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη των Παριζιάνων με 2-0 ήρθε πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε κανείς μετά το 2-1 της επικράτησης των Γερμανών στο πρώτο παιχνίδι. Και τα δύο γκολ τους ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο, το πρώτο με κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 28΄ και το δεύτερο με τον Μπερνάρ στο 45΄, ύστερα από γύρισμα του Σαράμπια.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει στο β΄ ημίχρονο κερδίζοντας μέτρα, αλλά ήταν φλύαρη και ακίνδυνη, με χαρακτηριστικό ότι είχε όλη κι όλη μία αξιόλογη τελική προσπάθεια, με σουτ-άουτ του Μπραντ στο 73΄.

Η Παρί κράτησε σχετικά εύκολα στην πίεση και είχε 2-3 καλές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ που θα της έδινε μεγαλύτερη ηρεμία. Στο 90΄ αποβλήθηκε ο Εμρέ Τσαν σε διαπληκτισμό του με τον Νεϊμάρ.

Φόβοι για το EURO

Την αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του καλοκαιριού φέρονται να ζητούν από την UEFA αρκετές εθνικές ομοσπονδίες, και ενώ το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο φαίνεται να παίζει άμυνα προ της προέλασης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, υπάρχουν ομοσπονδίες που ζητούν να γίνει το Euro 2020 το επόμενο καλοκαίρι, ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις τους πριν λήξει η σεζόν στις 30 Ιουνίου, όταν εκπνέουν συμβόλαια. Και αυτό, διότι ολοένα και περισσότερες ομοσπονδίες αναστέλλουν ή αναβάλλουν τα πρωταθλήματα και κύπελλά τους, όπως έχουν ήδη κάνει Ιταλία, Ελβετία κ.ά.

Μεταξύ άλλων χθες αναβλήθηκε και ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας και ο τελικός του γαλλικού Λιγκ Καπ. Παράλληλα, ο αμυντικός του Αννόβερου Τίμο Χούμπερς διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Η πρόκριση στην οκτάδα της Αταλάντα και της Λειψίας κανονικά θα χαιρετιζόταν ως αύρα ανανέωσης του θεσμού, αλλά η σκιά του κορωνοϊού κάλυψε το κατόρθωμά τους. Δεν κάλυψε όμως τον αποκλεισμό της περυσινής φιναλίστ, Τότεναμ, για την οποία ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε μεγάλες φιλοδοξίες.

Kατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 3-0 στην έδρα της Λειψίας, ένας ρεπόρτερ του είπε: «Χαμογέλα Ζοζέ, δεν τρέχει τίποτα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή