Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: «Δάγκωνε» ακόμη και με 10

Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: «Δάγκωνε» ακόμη και με 10

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην 8άδα του Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Γουλβς στο «Καραϊσκάκη» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το μισάωρο της αναμέτρησης εξαιτίας της αποβολής του Σεμέδο, κατάφεραν να πάρουν ένα αποτέλεσμα που μόνο καταδικαστικό δεν θεωρείται. Σίγουρα η εικόνα στο «Καραϊσκάκη» δεν ήταν η ιδανική για ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς στο γήπεδο ήταν οι απολύτως… απαραίτητοι. Οι αποστολές των ομάδων, συγκεκριμένος αριθμός δημοσιογράφων και το όριο των προσκεκλημένων. Μάλιστα, αν και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν νωρίτερα έξω από το γήπεδο για να υποδεχθούν την ομάδα, στην πορεία η απόφαση αυτή ακυρώθηκε, εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και αφορούν και τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Αν και χωρίς τον δωδέκατο παίκτη του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και ήταν αυτός που είχε την κατοχή και τον έλεγχο των κινήσεων. Ομως στους «ερυθρόλευκους» έλειψε η φάση που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Από την άλλη, οι «λύκοι» είχαν ως στόχο να «παγώσουν» το παιχνίδι και το κατάφεραν. Μπορεί να έδωσαν την μπάλα στους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως δεν απειλήθηκαν. Αντιθέτως, αυτοί ήταν που στο πρώτο 45λεπτο πήραν κάτι από το παιχνίδι. Οχι γκολ, αλλά την αποβολή του Σεμέδο. Ηταν στο 28ο λεπτό, όταν οι Αγγλοι βγήκαν στην κόντρα, ο Πορτογάλος στόπερ ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον Ζότα, με αποτέλεσμα ο Γάλλος διαιτητής Κλεμάν Τουρπέν να του δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Οι συγκινήσεις που έλειψαν από το πρώτο μέρος ήρθαν… μαζεμένες στο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός άλλαξε αγωνιστικό πλάνο, έδωσε χώρο στη Γουλβς και θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα. Και τα κατάφερε στην πρώτη του επίθεση στα καρέ των Αγγλων. Στο 54΄ ο Γκιγιέρμε έπειτα από ωραία προσπάθεια γύρισε στον Ελ Αραμπί που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Η Γουλβς μη έχοντας πλέον άλλη επιλογή και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, πίεσε τον Ολυμπιακό και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 67ο λεπτό, αν και στάθηκε αρκετά τυχερή για να συμβεί αυτό, καθώς στο σουτ που δοκίμασε ο Νέτο, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη, ώστε να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Σα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ρίσκαρε άλλο και με τις αλλαγές του θέλησε να κρατήσει αυτό το 1-1 μέχρι το τέλος, κάτι που ο Ολυμπιακός το κατάφερε χωρίς να απειληθεί από την αντίπαλό του. Οι «ερυθρόλευκοι» σίγουρα μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μασούρας (34΄ Σισέ), Βαλμπουενά (84΄ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74΄ Φορτούνης).

ΓΟΥΛΒΣ: Ρουί Πατρίσιο, Σαΐς, Κοαντί, Μπόλι, Βινάγκρε (79΄ Ποντένσε), Ντόχερτι (46΄ Νέτο), Νέβες, Μουτίνιο, Ζότα, Τραορέ, Χιμένες.

• Αν και η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη, όλα δείχνουν ότι θα αναβληθεί.

• Στο «Καραϊσκάκη» επέστρεψε ως αντίπαλος ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος που δεν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα της Γουλβς, πήγε από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για να συνομιλήσει με τους πρώην συμπαίκτες του, από όπου μάλιστα βγήκε εμφανώς συγκινημένος.

• Στα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 8 μ.μ., η Βασιλεία πέρασε άνετα από τη Φρανκφούρτη επικρατώντας της τοπικής Αϊντραχτ με 3-0. Θέση στους «8» έκλεισε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε μέσα στην Αυστρία της Λασκ με 5-0, ενώ στο τρίτο παιχνίδι που ξεκίνησε νωρίτερα από αυτό του Ολυμπιακού, η Μπασάκσεχιρ νίκησε με 1-0 την Κοπεγχάγη. Δεν έγιναν οι αγώνες της Ιντερ με τη Χετάφε και της Σεβίλλης με τη Ρόμα, καθώς η UEFA προχώρησε στην αναβολή τους εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ιταλία. Πάντως δημοσίευμα της Il Messagero ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, πριν πάρει την απόφαση της αναβολής, ζήτησε από τις δύο ιταλικές ομάδες τον οικειοθελή αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση, κάτι που εκείνες αρνήθηκαν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή