Πολύωρο θρίλερ στην επιτροπή εφέσεων

Πολύωρο θρίλερ στην επιτροπή εφέσεων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν η συζήτηση που άρχισε στις 18.00 στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ επί των εφέσεων και πρόσθετων παρεμβάσεων που κατά περίπτωση έκαναν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος, κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ 1 που επέβαλε, με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη λόγω πολυϊδιοκτησίας και αφαίρεση επιπλέον πέντε βαθμών από την ομάδα της Θράκης λόγω παραβίασης του νόμου περί περιορισμού απόκτησης μετοχών ΑΑΕ. Οι συνήγοροι του ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων υποστήριξαν: «Απαγορεύεται η επιβολή ποινών που προβλέπονται εκτός καταστατικού της ΕΠΟ. Λέει το καταστατικό ότι ποινές που δεν αναφέρονται, δεν αναγνωρίζονται και δεν ισχύουν με εξαίρεση το ντόπινγκ. Η ΕΠΟ ποτέ δεν εκδίκασε με τον νόμο. (…) Δεν υπάρχουν υποδείξεις ότι ο Καλπαζίδης (το πρόσωπο που θεωρείται ότι λειτουργεί ως παρένθετο ελέγχοντας την Ξάνθη για λογαριασμό του Ι. Σαββίδη) παίρνει εντολές από άλλους και ότι παρίστανται στελέχη άλλων εταιρειών στα όργανα διοίκησης της RFA. Δεν αποδείχθηκε πουθενά ότι υπάρχει σχέση εξουσίας. Συνεπώς το πόρισμα της επιτροπής υπερέβαλε σε ό,τι αφορά το παρένθετο πρόσωπο».

Η πλευρά του Ολυμπιακού, που είχε κάνει καταγγελία στην ΕΕΑ, υποστήριξε: «Το πόρισμα υποβλήθηκε από την ΕΕΑ, είναι σύμφωνη γνώμη και δεσμεύει το πειθαρχικό όργανο να εκδοθεί απόφαση με την ίδια πράξη, ή να μην εκδώσει απόφαση καθόλου. Το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ εντάσσεται στην ΕΠΟ. Οπως κάθε ιδιώτης οφείλει να σέβεται τη νομιμότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή