Mεγάλες αποφάσεις την προσεχή Τρίτη από την UEFA

Mεγάλες αποφάσεις την προσεχή Τρίτη από την UEFA

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα άθλημα και καμία διοργάνωση του 2020 δεν είναι πλέον ασφαλής από τις συνέπειες της επέλασης του κορωνοϊού, με τον κόσμο του ποδοσφαίρου να βλέπει τη μία μετά την άλλη τις ανακοινώσεις αναστολής πρωταθλημάτων και κυπέλλων, την πιθανότητα αναβολής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 να μεγαλώνει και τον πρόεδρο των ΗΠΑ να θέτει ευθέως θέμα αναβολής και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την προσεχή Τρίτη, η UEFA αναμένεται να αποφασίσει την αναστολή των ευρωπαϊκών κυπέλλων και πιθανότατα την αναβολή για ένα έτος και του Euro 2020, κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί. Βέβαιη θεωρείται και η αναβολή των πλέι οφ του Nations League, που είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη του μηνός, καθώς και των φιλικών αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν την ίδια περίοδο. Χθες ανακοινώθηκε η αναστολή αρκετών πρωταθλημάτων όπως το ισπανικό και το δανικό, μετά το ιταλικό, το ελβετικό, το πορτογαλικό, το ολλανδικό κ.ά., ενώ αναμένονται αντίστοιχες αποφάσεις σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Στη Βρετανία, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει γενικό «πάγωμα» κάθε αθλητικής δραστηριότητας, σύμφωνα με σχόλιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα, την ημέρα της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την αναβολή για ένα χρόνο των Ολυμπιακών του Τόκιο, που πρόκειται να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου. «Το προτιμώ αυτό από το να βλέπω παντού άδεια στάδια», είπε, λίγες ώρες αφότου αποφάσισε την αναστολή πτήσεων μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης πλην Βρετανίας.

Χθες ανακοινώθηκε και η αναβολή της ρεβάνς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη θέση των Μαδριλένων σε καραντίνα λόγω του εντοπισμού παίκτη της ομάδας μπάσκετ των «μερένχες» με την οποία η ποδοσφαιρική ομάδα μοιράζεται το ίδιο προπονητικό κέντρο. Αναβλήθηκε και το Γιουβέντους – Λιόν, που επίσης προγραμματιζόταν για την προσεχή Τρίτη.

Η Λίβερπουλ, πάντως, πρόλαβε να… αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού παρά το προβάδισμα με 2-0 που πήρε στην παράταση στο «Ανφιλντ», κατέρρευσε όταν το λάθος του τερματοφύλακα Αντριάνο χάρισε ένα γκολ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ισπανοί έκαναν περίπατο στο υπόλοιπο της παράτασης, νίκησαν με 3-2 και προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 4-2. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Γιούργκεν Κλοπ, παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει να χάνει, αλλά παραπονέθηκε ότι όλα πήγαν στραβά στην ομάδα του τις κρίσιμες στιγμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή