Επεισοδιακή αναβολή της πρεμιέρας της F1

Επεισοδιακή αναβολή της πρεμιέρας της F1

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των δοκιμαστικών του μεθαυριανού γκραν πρι της Μελβούρνης οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλουν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Φόρμουλα 1, αφενός λόγω της κατακραυγής για την επιμονή τους να γίνει η κούρσα, αφετέρου λόγω της απόφασης της Μακλάρεν να αποσυρθεί.

Πέντε μέλη ομάδων έλαβαν εντολές για αυτοαπομόνωση στην Αυστραλία έχοντας εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού και η Μακλάρεν ανακοίνωσε ότι μετά τον εντοπισμό κρούσματος μεταξύ των μηχανικών της αποσύρεται από τον αγώνα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι η απόφαση να αρχίσει το πρωτάθλημα ήταν «σοκαριστική» και κατηγόρησε τη διοργανώτρια αρχή για χρηματολαγνεία. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: «Είμαι κατάπληκτος που βρισκόμαστε εδώ. Ωραία είναι να έχουμε αγώνες, αλλά είναι σοκαριστικό ότι καθόμαστε τώρα σε αυτή την αίθουσα». Ερωτηθείς γιατί θεωρεί ότι οι διοργανωτές προχωρούσαν στην πραγματοποίηση του γκραν πρι, ο Χάμιλτον… πάτησε γκάζι: «Το χρήμα είναι ο βασιλιάς. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκρύψω τη γνώμη μου. Ελπίζω οι φιλαθλοι να είναι ασφαλείς και να μην έχουμε θανάτους στο μέλλον».

Τελικά κατόπιν δίωρης ευρείας σύσκεψης χθες αποφασίστηκε να αναβληθεί επ’ αόριστον το αυστραλιανό γκραν πρι, όπως μετέδωσε το ΒΒC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή