Ο αμυντικός που αναχαίτισε τη μάστιγα του αλκοολισμού

Ο αμυντικός που αναχαίτισε τη μάστιγα του αλκοολισμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ασύγκριτα σπουδαιότερη από την πολύχρονη ποδοσφαιρική καριέρα του με τα πολυάριθμα τρόπαια χαρακτηρίζει ο βετεράνος άσος της Αρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας Τόνι Ανταμς την εκ μέρους του ίδρυση και λειτουργία εδώ και 20 χρόνια της κλινικής αποτοξίνωσης και υποστήριξης για πρώην αθλητές.

Σε μια πολύ συγκινητική συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Ανταμς, συνώνυμο της αγγλικής αμυντικής πειθαρχίας και παίκτης-σημαία της ομάδας που έκτισαν οι θρυλικοί προπονητές Τζορτζ Γκρέιαμ και Αρσέν Βενγκέρ στο Χάιμπουρι, υπογραμμίζει πόσο χαμηλά είχε πέσει αναζητώντας καταφύγιο στο αλκοόλ και ότι το ίδρυμα «Sporting Chance» που δημιούργησε το 2000 γέμισε ένα κενό στη σωτηρία και περίθαλψη πρώην αθλητών.

«Το να είσαι αρχηγός της εθνικής σου ομάδας, να οδηγείς την Αρσεναλ σε 10 τρόπαια… όλα είναι σπουδαία πράγματα. Ομως το να σώζεις ανθρώπινες ζωές τα βάζει όλα σε άλλο πλαίσιο», είπε ο 53χρονος Ανταμς.

Ο 66 φορές διεθνής με τα «Τρία Λιοντάρια» είχε περιπέσει σε κατάθλιψη και –όπως και άλλοι συμπαίκτες του στην Αρσεναλ– το είχε ρίξει στο ποτό σε βαθμό αυτοκαταστροφικό: «Το αλκοόλ μού είχε γίνει καταφύγιο. Κατέληξα στη φυλακή, στην εντατική, στο να τα κάνω πάνω μου, στο να κοιμάμαι με άτομα που δεν ήθελα να κοιμηθώ μαζί τους. Δεν ήθελα πια να ζήσω, αλλά δεν ήξερα και πώς να αυτοκτονήσω. Κανείς όμως δεν υπήρχε για να βοηθά τους εξαρτημένους αθλητές, ούτε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία» λέει.

Ετσι ίδρυσε την κλινική που προσφέρει βοήθεια για αποτοξίνωση και ψυχολογική υποστήριξη με εχεμύθεια, τονίζοντας ότι το 70% όσων προσέρχονται έχουν εξάρτηση από τον τζόγο. «Στην Πρέμιερ Λιγκ είναι επιδημία», αποκαλύπτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή