Απίστευτες καταγγελίες Ελληνα πυγμάχου στην «Κ»

Απίστευτες καταγγελίες Ελληνα πυγμάχου στην «Κ»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αίσχος και ντροπή. Μας έφεραν εδώ και ρισκάραμε την υγεία μας για να μη χάσουν τα λεφτά. Γιατί δεν το ανέβαλαν;». Με αυτά τα λόγια ξεσπάει ο Αλέξανδρος Τσανικίδης, ο πρωταθλητής της πυγμαχίας στα 63 κ., ο οποίος ταξίδεψε στο Λονδίνο για να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά, και ενώ βρισκόταν μία νίκη μακριά από την πρόκριση οι διοργανωτές διέκοψαν τους αγώνες και είπαν στους αθλητές να φύγουν από τη Μ. Βρετανία «με όποιον τρόπο μπορούν».

Η ελληνική ομάδα της πυγμαχίας βρέθηκε στα ρινγκ του Λονδίνου για να διεκδικήσει το ολυμπιακό όνειρο. Αφού διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες οι διοργανωτές ανέβαλαν το τουρνουά. «Το έκαναν για να μη μας επιστρέψουν τα χρήματα. Μου έχει κοστίσει 4.000 ευρώ. Ντροπή τους να εκμεταλλεύονται τους αθλητές και να παίζουν παιχνίδια με την υγεία μας. Από το 2011 κυνηγάω την ολυμπιακή πρόκριση και πραγματικά έχω σιχαθεί τους παράγοντες για τα παιχνίδια που παίζουν. Κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους. Αγαπώ το άθλημα και σιχαίνομαι αυτούς», υπογραμμίζει ο πυγμάχος. Εκτός από τον Αλέξανδρο Τσανικίδη, στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι Σάκης Πεφάνης (69 κ.), Βαγγέλης Νανιτζανιάν (91 κ.) και Νίκη Πίτα (60 κ.). Οι πυγμάχοι μας θα χρειαστεί να περάσουν μια μικρή οδύσσεια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς θα πετάξουν μέσω Γενεύης. «Με ενδιαφέρει να φτάσω στην Ελλάδα και να είμαι υγιής. Φοβόμαστε μήπως φτάσουμε στο αεροδρόμιο και δεν μας αφήσουν να φύγουμε. Εάν κάποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει τι έχουμε βιώσει εδώ. Τραγική η κατάσταση. Δεν μας έδωσαν ούτε μία μάσκα για να προστατευτούμε. Τα πάντα τα είχαμε φέρει μόνοι μας», δήλωσε στην «Κ» ο Αλέξανδρος Τσανικίδης.

Ο 25χρονος παλαιστής, όπως και οι υπόλοιποι πυγμάχοι μας, μόλις επιστρέψει θα μπει σε 14ήμερη καραντίνα. Ο Αλέξανδρος Τσανικίδης θα αντιμετώπιζε χθες τον πρωταθλητή της Ουκρανίας Γιάροσλαβ Χαρτσίζ και με νίκη θα έπαιρνε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θα γυρίσω πίσω και, εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να προπονηθώ. Στην Ελλάδα δεν έχω δυνατούς αντιπάλους. Πραγματικά έχω απογοητευτεί αλλά τώρα με ενδιαφέρει η υγεία μου», μας λέει, και όταν τον ρωτάμε για τους αθλητές από τις άλλες χώρες, απάντησε: «Ολοι είναι φοβισμένοι και τους ενδιαφέρει να επιστρέψουν στη χώρα τους. Κανείς μας δεν σκέφτεται τους αγώνες, γιατί προέχει ο αγώνας για τη ζωή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή