Η Ελλάς παραδίδει τη Φλόγα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον φόβο του COVID-19 θα πραγματοποιηθεί σήμερα (11.30) η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η εκδήλωση θα είναι κλειστή για το κοινό, ενώ δεν θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η λιτή τελετή θα αρχίσει με την είσοδο του Λευτέρη Πετρούνια στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και, στη συνέχεια, η Κατερίνα Στεφανίδη θα ανάψει τον βωμό. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Σπύρος Καπράλος, θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ μέσω βίντεο θα στείλει μήνυμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι. Κανένας Ιάπωνας δεν ήρθε στην Ελλάδα διότι, σύμφωνα με τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα έπρεπε να μείνει 14 ημέρες σε καραντίνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη χώρα του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο δύο φορές δεν έχει πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παράδοση της Φλόγας. Αυτές ήταν το 1948, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου, και το 1984 όταν η Ολυμπιακή Επιτροπή θέλησε να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο στην εμπορευματοποίηση των Αγώνων.

Το Ολύμπιο Φως, που συμβολίζει τον άνθρωπο, την εφευρετικότητα, το πνεύμα, τη γνώση και τη ζωή, θα παραλάβει από τον κ. Καπράλο η Ναόκο Ιμότο, παλαιά αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996). Η κ. Ιμότο, η οποία είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα, θα μεταφέρει τη Φλόγα στο ιαπωνικό αεροπλάνο που ταξίδεψε από το Τόκιο στην Ελλάδα γι’ αυτόν τον σκοπό. Το αεροσκάφος φέρει το όνομα «Tokyo 2020 Go».

Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα αρχίσει στις 26 Μαρτίου στη Φουκουσίμα. Οι διοργανωτές έχουν συστήσει στους Ιάπωνες να μην παρακολουθήσουν τα δρώμενα εάν έχουν πυρετό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή